Examenul de definitivat: aproape 20 de candidati, eliminati pentru frauda

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 17:33
1176 citiri
Examenul de definitivat: aproape 20 de candidati, eliminati pentru frauda
Foto: economica.rtv.net

Aproape 20 de candidati au fost eliminati, marti, din examenul national de acordare a definitivarii in invatamant, pentru tentativa de frauda, informeaza reprezentantii Ministerului Educatiei.

Potrivit sursei citate, alti 293 de candidati s-au retras de la examenul national de acordare a definitivarii in invatamant.

La probele scrise ale examenului dedefinitivat s-au prezentat 5.765 (95.64%) de candidati din cei 6.028 care au obtinut cel putin media 7 la inspectiile la clasa derulate in intervalul 1 noiembrie 2011 - 5 iulie 2012, au adaugat cei de la Ministerul Educatiei.

Examen de definitivat cu probleme: Profesorii au primit subiecte gresite

"Candidatii eliminati pierd dreptul de inscriere la examenul national de definitivare in invatamant in sesiunea imediat urmatoare. Candidatii retrasi din motive medicale sau personale au dreptul de a solicita anularea lucrarii pe baza unei declaratii. In acest caz, lucrarile nu sunt evaluate, iar candidatii respectivi pot sa se reinscrie in sesiunea urmatoare", au mai spus reprezentantii Ministerului Educatiei.

Probele scrise au fost sustinute la 116 discipline. In vederea obtinerea definitivarii, cei mai multi candidati s-au inscris la urmatoarele discipline: educatoare/ institutori/ profesori in invatamantul prescolar - 1.250, limba si literatura romana - 697, invatatori/ institutori/ profesori in invatamantul primar - 477, limba si literatura engleza - 424, respectiv educatie fizica - 353. Peste 100 de candidati s-au inscris pentru sustinerea probei scrise la discipline precum limba si literatura maghiara materna, psihologie, istorie, biologie sau geografie. La 22 de discipline, precum limba si literatura rromani materna, electromecanica sau religie unitariana, proba scrisa a fost sustinuta de catre un singur candidat.

Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 23 iulie. In zilele de 23 si 24 iulie vor fi inregistrate contestatiile depuse, procedura urmata de transmiterea acestora la centrele de reevaluare. Solutionarea contestatiilor este prevazuta pentru data de 25 iulie, iar o zi mai tarziu, la 26 iulie, vor fi afisate rezultate finale, in centrele de examen. Pentru promovarea examenului de definitivare in invatamant, un candidat trebuie sa obtina cel putin nota 7 la proba scrisa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#examen definitivat 2012, #candidati eliminati examen definitivat, #tentativa frauda examen definitivat , #invatamant