Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gabriela Szabo: Avem norocul ca actualului Guvern ii pasa de sport

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 08:06
3187 citiri
Gabriela Szabo: Avem norocul ca actualului Guvern ii pasa de sport

Multipla campioana de atletism Gabriela Szabo, ce ocupa si postul de consilier al ministrului Tineretului si Sportului Nicolae Banicioiu, considera ca actualul Guvern este mult mai interesat de sport si ca a demonstrat acest lucru.

Zsabo, care candideaza pentru functia de presedinte al Federatiei Romane de Atletism, vrea sa atraga sponsori pentru investitiile in viitorul atletismului, insa este constienta ca in aceasta perioada este foarte dificil.

"Trebuie sa convingem si companiile private ca merita sa investeasca in viitorul atletismului. Este greu, pentru ca Romania trece printr-o perioada economica si sociala dificila. Cui ii mai pasa si de sport? Dar avem marele noroc ca actualului Guvern ii cam pasa si pronunta cuvantul sport.

Acum cativa ani, un om politic a iesit pe post si a spus ca sportul nu intra in primele zece prioritati pentru Romania si nu a facut bine imaginii sportului. (...) Prin sport vezi si puterea natiunii tale, cat de puternic iti este poporul, cati oaameni practica sportul", a declarat ea pentru Ziare.com.

Din postura de consilier al ministrului Banicioiu, Gabriela Szabo spune ca a incercat sa comunice cat mai mult cu acesta si sa poata sa faca ce trebuie pentru ca bazele sportului romanesc sa fie pe maini sigure.

"Din aceasta perspectiva, am si pus bazele unor proiecte de promovare. Eu personal merg la orele de sport in scoala, facem promovare in scoala. Incercam sa cream cat mai multe evenimente de masa, de a atrage cat mai multi copii pentru viitorul sportului de mare performanta.

Ceea ce nu este usor intr-o societate cum este aceasta, bulversata, si cand copiii nostri sunt bombardati cu tot felul de informatii din mai multe domenii de activitate. Aici trebuie sa intervina pedagogia noastra, maiestria noastra de a-i mentine pe acesti copii care vin pentru prima data la sport. Sa ramana in sport si, de ce nu, sa devina viitorii nostri campioni. Este un challenge, o lume a competitiilor in care cel mai puternic si cel mai convingator are succes", a continuat ea.

Referitor la anuntul ministrului Educatiei, Remus Pricopie, de a dubla numarul de ore de sport din gimnaziu, multipla campioana crede ca este o decizie foarte buna, dar ca important este ca si parintii sa inteleaga importanta acestuia.

"In sport nu exista culoare, nu exista rasa, nu exista religie"

Intr-o lume a Internetului si a tabletelor, in care copiii comunica foarte bine online, dar sunt timizi in realitate, Gabriela Szabo spune ca este nevoie sa se intelegea ca sportul nu este doar sanatate.

"Sportul ne uneste. In sport nu exista culoare, nu exista rasa, nu exista religie. In sport toti suntem egali. Sportul inseamna educatie, intr-un singur cuvant: totul", a mai spus ea.

Aceasta a precizat ca promoveaza sportul de masa, nu neaparat cel de performanta, dar "daca un copil isi doreste sa faca de mare performanta, cu atat mai bine".

Printre proiectele Gabrielei Szabo se numara si unele in cadrul carora parintilor li se explica si demonstreaza cat de importana este activitatea fizica.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Gabriela Szabo Guvern sport, #Gabriela Szabo ore sport, #Gabriela Szabo importanta sport, #Gabriela Szabo , #invatamant