Ziare.com

Gradinaritul in scoli, o campanie educativa originala in Marea Britanie

de Camelia Badea
Luni, 27 Aprilie 2009, ora 13:38

   

Gradinaritul in scoli, o campanie educativa originala in Marea Britanie
Societatea Regala de Horticultura din Marea Britanie (RHS) a demarat luni, in colaborare cu alte institutii, o campanie care prevede incurajarea elevilor si asigurarea tuturor conditiilor ca acestia sa participe la actiuni de cultivare a legumelor si plantare de pomi fructiferi in incinta scolilor in care invata.

Initiatorii campaniei au avut in vedere nu numai latura practica a acesteia, ci si pe cea educativa, scrie The Independent.

Astfel, tinand cont de intensitatea cu care se manifesta criza mondiala in Marea Britanie dar nu numai, specialistii spun ca devine foarte important ca un copil sa fie initiat de mic in tainele gradinaritului, nemaivorbind de faptul ca acestia vor petrece astfel mai mult timp in aer liber, vor privi cu alti ochi mediul inconjurator si vor afla cat de important este sa mananci sanatos.

Pe de alta parte, reprezentantii institutiilor de invatamant care au decis sa se implice in acest proiect spun ca dincolo de satisfactiile obtinute la vederea rezultatelor muncii lor, acest gen de activitati conduc in randul copiilor la o imbunatatire a comportamentului, a disciplinei si a increderii in fortele proprii.

In acest proiect s-a implicat direct si ministrul pentru Educatie Scolara din Marea Britanie, Ed Balls, care a anuntat ca vor fi puse la dispozitia tuturor scolilor interesate resursele necesare, astfel incat cat mai multi elevi sa poata fi angrenati in acest gen de activitati.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2240 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

waincris

cele mai ieftine catuse de pe net
le gasiti doar pe www.inktop.ro

 

La noi se faceau treburile astea de mult dar

dupa aceea ne-am occidentalizat ca prostii ca niciodata n-avem incredere in noi !!!...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor