Intrebari bizare la admiterea la Oxford si Cambridge

Joi, 16 Octombrie 2008, ora 18:03
15417 citiri
Intrebari bizare la admiterea la Oxford si Cambridge

Studentii care spera sa prinda un loc la Oxford sau Cambridge, unele din cele mai prestigioase universitati din lume, trebuie sa se confrunte cu o serie de intrebari bizare la admitere.

Intrebarile stranii sunt menite sa-i ajute pe profesori sa-i aleaga pe cei mai buni dintre cei mai buni. Daca performantele la scoala ale elevilor sunt aproape aceleasi, locul la universitate va fi acordat, de cele mai multe ori, celui care poate sa improvizeze un raspuns la niste intrebari care par, la prima vedere, bizare, relateaza The Independent.

Oxbridge Applications, o firma independenta de consultanta pentru viitorii studenti, a dat publicitatii o parte dintre aceste intrebari. Raspunsul nu ar trebui sa depaseasca 100 de cuvinte, iar intrebarile au legatura cu specializarile alese de studenti.

Spre exemplu, candidatii la Facultatea de Biochimie Oxford sunt intrebati de ce exista sare in apa, iar cei de la Teologie daca este incorect din punct de vedere moral sa urci un munte.

La facultate de Medicina Cambridge, candidatii sunt intrebati care sunt dezavantajele de a avea doua picioare, sau cum ar otravi o persoana fara sa afle politia, sau daca ar prefera sa fie un grapefruit cu seminte sau fara seminte.

Candidatii care doresc sa studieze Istoria la Cambridge sunt intrebati daca istoria ar putea sa previna declansarea unui nou razboi. Cei ce doresc sa intre la Drept trebuie sa spuna daca se considera inteligenti, iar cei de la Oxford, la filosofie, politica si economie, trebuie sa raspunda la intrebarea "Esti de gasca?".

Studentii care isi doresc sa intre la Facultatea de Drept trebuie sa explice daca constituie privare de libertate situatia in care un prieten ii inchide intr-o camera si le spune ca sunt liberi sa iasa cand doresc daca platesc cinci lire.

Profesorii de la Facultatea Cambridge de Stiinte Politice ii testeaza pe candidati punandu-i sa descrie o cana obisnuita unui interlocutor extraterestru.

Daca vrei sa intri la Oxford, la Fizica, trebuie sa poti sa explici de ce nu poti sa aprinzi o lumanare intr-o naveta spatiala.

O alta intrebare pusa la Cambridge, la specializarea Stiinte Politice si Sociale este daca ar fi corect ca tarile sa fie conduse de catre manageri de la IKEA in loc de politicieni.

La Oxford, la Limba Engleza, intrebarile sunt de genul: ai prefera sa fii un roman sau o poezie?

Purtatorii de cuvant ai celor doua universitati au declarat insa ca intrebarile puse de examinatori nu sunt in niciun fel bizare sau excentrice, ci sunt o modalitate corecta de a evalua candidatii.

"Scopul acestor intrebari este de a stabili cu exactitate potentialul si capacitatile fiecarui candidat in parte", a declarat o purtatoare de cuvant de la Oxford.

Cei de la Cambridge spun ca "acei candidati care tind sa invete totul pe de rost se descurca mai prost decat cei ce sunt spontani".

Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Sesiunea de admitere se va desfăşura în perioada aprilie - iulie pentru cele 1.340 de locuri de la Şcoala de la Câmpina şi cele 300 de la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat al...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#candidati, #admitere, #universitati, #oxford, #Cambridge , #invatamant