Invatatoarea care a cerut parintilor bani de cadouri, data pe mana Parchetului

Luni, 30 Decembrie 2013, ora 18:15
3663 citiri
Invatatoarea care a cerut parintilor bani de cadouri, data pe mana Parchetului

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a sesizat, luni, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2, in legatura cu presupusele fapte penale savarsite de invatatoarea Dana Blindu de la Scoala nr. 10 din Capitala, acuzata ca ar fi cerut parintilor bani de cadouri.

Reprezentantii ISMB au mai precizat ca aspectele penale in acest caz vor fi analizate de catre Parchet, iar cele administrative, de catre unitatea de invatamant.

Invatatoarea risca excluderea din invatamant

Seful ISMB, Constantin Traistaru, a declarat anterior ca, daca se dovedeste ca invatatoarea, care apare intr-o inregistrare cerand bani de cadouri parintilor, este vinovata, ea risca sanctiunea maxima a excluderii din invatamant.

Traistaru a precizat ca pentru analizarea acestui caz au fost nominalizati doi inspectori din cadrul ISMB si s-a dispus constituirea unei comisii de cercetare la nivelul scolii. Inspectorii vor realiza o cercetare independenta fata de membrii comisiei.

Cercetarile in acest caz vor incepe efectiv in 6 ianuarie, intrucat personalul din scoala este pana atunci liber, iar angajatii nu pot fi chemati la serviciu din concediu, conform legii. Traistaru a estimat ca cercetarile vor dura o saptamana.

Reprezentantii ISMB au contactat-o si pe femeia care a facut denuntul, mama unui elev de la clasa invatatoarei, aceasta neaflandu-se in prezent in Capitala, si au invitat-o la discutii tot incepand din 6 ianuarie. ISMB va analiza totodata daca este vorba de un caz izolat sau un fenomen la Scoala nr. 10. Parintii sunt sfatuiti ca in cazul in care li se cer bani pentru orice fel de protocol sa sesizeze inspectoratul scolar.

Ancheta a inceput dupa ce in presa a fost prezentata o inregistrare video preluata de pe Youtube, in care este surprinsa o discutie intre parinti si o invatatoare de la Scoala nr. 10 din centrul Capitalei, care cere bani pentru cadourile de sarbatori.

Ancheta in cazul invatatoarei din Bucuresti care a cerut parintilor bani de cadouri

Parintii ii reproseaza invatatoarei ca le cere prea multi bani, aceasta spunand ca trebuie sa fie oferite cadouri atat secretarei scolii si bibliotecarei, cat si paznicilor si femeilor de serviciu.

Potrivit discutiei surprinse in inregistrarea video, invatatoarea le reproseaza parintilor ca nu au strans suficienti bani de cadouri: "Astea-s cadourile voastre? Am sunat. Mai vine ceva, nu mai vine. Atat va reprezinta? Nu sunteti cartofi, nu sunteti oi sa va invat!".

"Eu v-am intrebat: v-ati organizat? Este in politica romaneasca, balcanica, de sarbatori sa se ofere. Mi s-a spus ca aveti un buget de 50 de lei la patru oameni. Si am intrebat cui dati aceste cadouri? Mi s-a spus: trei profesori si un director. Si cealalta directoare are bube? Si copiii nu saluta doctorul, femeile de serviciu?", le reproseaza invatatoarea parintilor.

Cand un parinte spune ca deja au dat 200 de lei in 26 noiembrie si sustine ca nu este normal sa dea 1.000 de lei ca vine Mosul, invatatoarea ii raspunde: "Bun, foarte bine, asta va reprezinta!".

Atunci cand parintii ii spun ca nu pot da 500 de lei pentru cadouri, profesoara le raspunde: "Nu este problema mea! Pe mine nu ma incalzeste, nu primesc onoruri, nu ma muta de la tara, nu mi se intampla nimic. Copiii vostri insa o sa fie, in schimb, niste saraci in suflet! Pentru ca i-am vazut cum doreau sa se duca sa ofere".

Invatatoarea le spune apoi ca "urmatoarea miscare este de Paste" si le recomanda sa se gandeasca pana atunci daca doresc sa se alinieze "unui sistem romanesc, balcanic, de stat".

Aceasta a mai spus ca, nici cand avea "clasa de tigani", nu avea asa cadouri.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Parchet sesizat invatatoare bani parinti, #invatatoare Parchet, #invatatoare cadouri exclusa invatamant, #invatatoare bani cadouri, #invatatoare cerut bani cadouri , #invatamant