La Bucuresti, se propune revenirea la cursuri cu cate 15 elevi si fara clasele primare. Reactia Ministerului Educatiei

Luni, 27 Aprilie 2020, ora 13:40
5456 citiri
La Bucuresti, se propune revenirea la cursuri cu cate 15 elevi si fara clasele primare. Reactia Ministerului Educatiei

Elevii claselor a VIII-a si a XII-a ar fi primii care ar urma sa revina la scoala in cazul in care se va decide reluarea cursurilor, potrivit unor propuneri pentru organizarea procesului instructiv-educativ si a examenelor pentru perioada urmatoare, centralizate de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Astfel, aceste clase ar da teze, elevii ar urma sa fie ascultati pe baza recapitularilor, se vor incheia medii, se vor completa foi matricole si se vor depune cererile pentru examen.

Elevii ar fi in grupe de cate maxim 15 si distantati fizic in scoli.

Potrivit propunerilor, urmatoarele doua saptamani ar urma sa vina la scoala elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, in doua schimburi, cu dezinfectarea intre schimburi. Aceste clase vor da teze pe baza recapitularilor, iar elevilor si se vor incheia mediile si li se vor incheia foile matricole.

Elevii ar urma sa lucreaza pe grupe, maxim 15 in sala, distantati fizic, pe baza unui nou orar. Si in acest caz se va face dezinfectare zilnica.

Potrivit propunerilor centralizate de ISMB, clasele I-IV ar urma sa incheie online anul scolar cu calificative.

In ceea ce priveste examenul de Bacalaureat, nu se vor sustine probele de evaluare a competentelor, iar examenele scrise s-ar da in unitatile de invatamant cu cate 10 elevi in fiecare clasa, asezati in ordine alfabetica, cu supraveghere audio-video.

Evaluarea s-ar face in unitatea de invatamant cu evaluatori din alte unitati de invatamant si supraveghere audio-video. Contestatiile s-ar putea depune online si vor fi corectate de alti doi profesori evaluatori decat cei de la evaluarea initiala. In acest caz s-ar elimina etapa vizualizarii lucrarilor.

In cazul Evaluarii Nationale, examenele scrise s-ar da in unitatile de invatamant cu cate 10 elevi in fiecare clasa, asezati in ordine alfabetica, cu supraveghere audio-video. Evaluarea s-ar face in unitatea de invatamant cu evaluatori din alte unitati de invatamant supraveghere audio-video. Contestatiile ar urma sa se depuna si ar fi corectate de alti doi profesori evaluatori decat cei de la evaluarea initiala.

In ceea ce priveste definitivatul, s-ar sustine o singura inspectie si s-ar evalua portofoliul cadrului didactic, in timp ce sustinerea probei scrise ar putea avea loc in vacanta de iarna a anului scolar 2020-2021.

Purtatorul de cuvant al ISMB, Roxana Cercel, a precizat ca acestea sunt puncte de vedere primite din partea directorilor unitatilor de invatamant si cadrelor didactice, centralizate de inspectorat si nu reprezinta masuri, ci o baza de discutii.

Aceste propuneri au fost trimise de ISMB catre Ministerul Educatiei. In context, MEN a transmis azi ca este vorba doar despre un document pe care l-a realizat ISMB si "nu reprezinta nicio decizie".

Urmareste LIVE cele mai cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus din Romania si din lume

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...