Liceul din Oradea, la care s-a fraudat bacalaureatul, a fost inchis

Vineri, 10 Octombrie 2008, ora 11:20
4670 citiri
Liceul din Oradea, la care s-a fraudat bacalaureatul, a fost inchis
Foto:Bihoreanul

Liceul particular "Georgiana" din Oradea, unitate de invatamant care a fost centrul unui scandal in aceasta vara privind fraudarea examenului de Bacalaureat, a ramas fara autorizatie de functionare.

Inspectoratul Scolar Bihor a primit joi decizia Ministerului Educatiei si Cercetarii de suspendare a autorizatiei provizorie de functionare a Liceului Georgiana, in urma controlului efectuat la aceasta scoala de Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), informeaza Bihoreanul.

Conform deciziei Ministerului Educatiei, Liceul Georgiana nu mai are dreptul sa inscrie elevi in acest an scolar, iar cei aproximativ 40 de elevi ce erau deja inscrisi vor fi transferati la alte institutii de invatamant din Oradea. Decizia nu afecteaza, insa, cursurile postliceale ale scolii, care isi vor continua activitatea.

Controlul efectuat de ARACIP a fost declansat in vara, dupa ce s-a descoperit ca opt candidati la bacalaureat ce proveneau de la acest liceu particular nu aveau situatia scolara incheiata, conditie impusa pentru a putea sustine examenul.

In urma cercetarilor s-a constatat ca una dintre adolescente nu absolvise nici macar clasa a X-a in timp ce alti sapte elevi voiau sa sustina examenul fara sa fi absolvit clasa a XII-a, ba chiar unii nici macar nu figurau in cataloage.

Controlul a avut si urmari penale, ministerul inaintand o sesizare la DNA, de unde dosarul a fost conexat la cel aflat deja in lucru la procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea. Cercetarile le fac politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, care le ancheteaza pe patroana liceului, Georgeta Farc, si pe fosta ei secretara, Sanda Zbarcea, avansata intre timp in functia de director, sub suspiciunea de fals si luare de mita.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#liceu, #Georgiana, #autorizatie functionare, #inchis, #oradea , #invatamant