Ziare.com

Limba chineza, predata in mai multe scoli din Giurgiu

Marti, 16 Martie 2010, ora 19:00

   

Limba chineza, predata in mai multe scoli din Giurgiu
Scolile din Giurgiu vor beneficia, din nou, de cursuri optionale de limba chineza. Pentru a marca acest lucru, ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, Liu Zengwen, impreuna cu sotia sa si prim-secretarul ambasadei, au fost prezenti, marti, in Giurgiu.

"La nivel guvernamental, am ajuns la consensuri cu privire la posibilitatea de colaborare pentru demararea unor proiecte comune. Giurgiu are un potential foarte mare privind dezvoltarea economica si pentru colaborare cu China.

In ceea ce priveste aeroportul de la Adunatii Copaceni si canalul Dunare-Bucuresti, daca ar fi realizate aceste obiective ar fi mare lucru pentru viitorul acestui judet. Giurgiu ar deveni o poarta la miazazi a Capitalei, dar si o perla a Dunarii", a spus Liu Zengwen, citat de Realitatea.net.

Elevii care vor studia civilizatia si cultura chineza pot deveni mesageri pentru intarirea relatiilor de colaborare intre Romania si China. Cu aceasta ocazie, primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a declarat ca romanii ar putea invata de la poporul chinez cum sa iasa mai repede din criza economica.

"Ne bucura faptul ca vom relua relatiile in ceea ce priveste viata culturala in Giurgiu, prin colaborarea romano-chineza. Romania trece prin momente grele, din cauza crizei mondiale, dar la noi efectele sunt mai bine resimtite, pentru ca nu prea stie nimeni cat mai dureaza si nici cum se iese din criza, dar putem invata de la dumneavoastra", a spus Iliescu.

Cursuri optionale de limba chineza nu usnt o noutate in Giurgiu, ee fiind organizate si in urma cu cativa ani la liceul Tudor Vianu din Giurgiu. Cursurile vor fi reluate la aceeasi unitate de invatamant, insa si-au manifestat interesul privind introducerea acestei materii si conducerile altor doua scoli generale din Giurgiu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3422 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Exact !

Cit e comunismu'n floare, nici in.... Giurgiu nu ne doare ! Rusa trebuia , nu chineza ! Nu -i asa Ilici ? Nu degeaba s-a rasturnat carul cu...la Giurgiu !Apropos, pe cind ZAHANALELE din nou la Giurgiu ? Dar ...cu ciine, ca asta maninca chinezii !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor