MCTI a majorat bugetul pentru conectarea scolilor la internet

Joi, 27 Noiembrie 2008, ora 16:08
965 citiri
MCTI a majorat bugetul pentru conectarea scolilor la internet

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a majorat bugetul pentru conectarea scolilor la internet prin broadband cu 36 milioane lei, astfel incat, in prezent, suma alocata sustinerii conectarii unitatilor scolare la internet prin broadband se ridica la 140 milioane lei.

De asemenea, MCTI a anuntat prelungirea duratei inregistrarii proiectelor pentru Operatiunea 1.4 "Sustinerea conectarii unitatilor scolare la internet prin conexiuni broadband", Domeniul Major de Interventie 1, Axa III a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", pana la data de 15 decembrie 2008, data initiala fiind de 28 noiembrie 2008, informeaza NewsIn.

Totodata, s-a aplicat un corrigendum ghidului solicitantului pentru aceasta operatiune, acesta putand fi accesat pe site-ul ministerului. Potrivit MCTI, pentru operatiunea 3.1.4 este recomandata realizarea analizei financiare si utilizarea ratei de actualizare in cadrul studiului de fezabilitate, conform modelului cadru anexat in Ghidul solicitantului, avand in vedere liniile indicative privind analiza financiara din Documentul de lucru al Comisiei Europene - Orientari privind metodologia de realizare a analizei Costuri-beneficii .

In luna mai a acestui an, MCTI preciza ca in mai putin de o luna de la lansarea apelului de proiecte pentru prima operatiune din fondurile structurale destinate sectorului IT&C, "Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe", Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a inregistrat deja peste 50 de proiecte depuse on-line, in valoare totala de 3,35 milioane lei (920.000 Euro).

Pentru aceasta operatiune au fost alocate fonduri in valoare totala de 29,5 milioane lei (9 milioane Euro), suma maxima cu care poate fi finantat un proiect putand ajunge la 82.000 lei (25.000 Euro). Rata de cofinantare europeana este de maximum 80% pentru IMM-uri si 95% pentru ONG-uri.

Operatiunea lansata face parte din Domeniul Major de Interventie 1, "Sustinerea utilizarii tehnologiei informatiei si comunicatiilor", Axa Prioritara 3, "IT&C pentru sectoarele privat si public" si se adreseaza IMM-urilor si ONG-urilor fiind menita sa stimuleze cererea de servicii de tip Broadband la nivel national, precum si achizitionarea de calculatoare pentru fiecare punct de lucru si/sau echipamente si servicii conexe necesare pentru o retea de maximum 10 computere.

Totodata, acestea pot primi finantare europeana nerambursabila si pentru alte proiecte, care au in vedere achizitionarea de servere si aplicatii, imprimante (A4/A3), scannere si camere web pentru videoconferinte pentru fiecare punct de lucru, dar nu mai mult de zece.

Totodata, IMM-urile si ONG-urile pot accesa fonduri europene si pentru cumpararea de licente software, realizarea de website-uri si achizitionarea si implementarea solutiei de semnatura electronica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Rețeaua de socializare TikTok, operată de gigantul chinez ByteDance, și-a extins portofoliul în Europa prin lansarea aplicației TikTok Lite în Franța și Spania. Noua versiune promite o...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#broadband, #Internet, #conectare internet, #fonduri europene , #invatamant