Ziare.com

Ministerul Educatiei face sondaj online despre temele pentru acasa

Marti, 07 Noiembrie 2017, ora 15:27

   

Ministerul Educatiei face sondaj online despre temele pentru acasa
Ministerul Educatiei si Institutul de Stiinte ale Educatiei (ISE) organizeaza, in perioada 7 - 20 noiembrie, o consultare nationala privind regimul temelor pentru acasa, profesorii, parintii si elevii urmand sa fie chestionati pe acest subiect.

"Demersul se adreseaza actorilor educationali din invatamantul primar, gimnazial si liceal si presupune completarea unor chestionare online, elaborate in functie de specificul a trei categorii de public: cadre didactice, elevi si parinti.

Cercetarea are ca obiective identificarea unei noi abordari in ceea ce priveste rolul acestor activitati de invatare, respectiv corectarea unor disfunctionalitati semnalate", potrivit unui comunicat de presa al ministerului.

Astfel, datele ce urmeaza a fi colectate vor permite identificarea starii de fapt in privinta temelor pentru acasa si vor contura "variante de ameliorare a eventualelor derapaje" prin adoptarea unor instrumente de reglementare.

"Nu se solicita date personale, iar raspunsurile centralizate sunt confidentiale si vor fi utilizate exclusiv in scopul consultarii", mentioneaza Ministerul Educatiei.

In decembrie 2016, Ministerul Educatiei a emis un ordin care prevede ca temele pentru acasa sunt pentru cel mult doua ore la toate disciplinele, in asa fel incat timpul alocat activitatilor scolare sa fie de cinci-opt ore, iar in vacanta elevilor din invatamantul primar si gimnazial nu se vor da teme pentru acasa.

"Timpul necesar realizarii temelor pentru acasa pentru un elev este de cel mult doua ore insumand toate disciplinele, in asa fel incat media zilnica a pregatirii elevului, in clasa si in afara ei, sa se incadreze in 5-8 ore zilnic.

La clasa pregatitoare nu se vor da teme pentru acasa. (...) In perioada vacantelor, de regula, nu se vor da teme pentru acasa elevilor din invatamantul primar si gimnazial", se arata in documentul semnat de ministrul Educatiei de la acea vreme, Mircea Dumitru.

Citeste si ce spune psihologul legat de temele pentru acasa ale elevilor.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4070 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Profesori gimnaziu, liceu...debili UE ...tineri inalt calificati

...ultimii din UE ...statistici oficiale
...kk-programa scolara ...kk-examene nationale ...kk-pregatire ...viitoare joburi-500 euro/luna

activitati extraScolare programare ...in timp util (gimnaziu)
...fac diferenta ...alt standard de viata ...top-ue-vest ...10.000 euro/luna

exclus profesor diletant ue
...cautati ing. IT ...portofoliu la vedere

votati ca fraierii
...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor