Olimpici romani la chimie si matematica

Marti, 05 Mai 2009, ora 09:53
3946 citiri
Olimpici romani la chimie si matematica
Foto: Arhiva

Lotul olimpic de chimie a obtinut patru medalii la Olimpiada Internationala de Chimie din Turkmenistan iar lotul olimpic de matematica a obtinut sase medalii la a XXVI-a editie a Olimpiadei Balcanice de matematica pentru seniori.

Micii chimisti romani au obtinut o medalie de aur, una de argint si doua de bronz la a 43-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie "D. Mendeleev", desfasurata in perioada 25 aprilie - 2 mai 2009, la Ashgabat (Turkmenistan), se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Medaliat cu aur si la editia precedenta, Vlad Alexandru Puscasu, elev in clasa a XII-a la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare a reusit si in acest an o performanta similara.

Medalia de argint a revenit Ioanei Moga din clasa a XI-a a Colegiului National "Emanuil Gojdu" din Oradea iar medaliile de bronz au fost adjudecate de Maria Sanziana Muraru (clasa a XII-a/Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti), respectiv Laurentiu Mintici (clasa a XII-a/Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanta).

Competitia din acest an a reunit 87 de elevi din 13 tari. Concursul a constat in trei probe a cate 5 ore, doua probe teoretice si o proba practica.

Sase medalii la balcaniada de matematica

Si lotul olimpic de matematica al Romaniei a obtinut rezultate foarte bune la Olimpiada Balcanica de matematica pentru seniori, desfasurata in perioada 27 aprilie - 4 mai, in Serbia, la Kragujevac, intorcandu-se acasa cu sase medalii, patru de argint si doua de bronz.

Medaliile de argint au fost obtinute de Madalina Persu (Liceul International de Informatica din Bucuresti), Radu Bumbacea (Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti), Gabriel Padurariu (Colegiul National "Grigore Moisil" din Onesti) si Omer Cerrahoglu (Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare).

Florin-Andrei Deneanu (Liceul International de Informatica) si Horia Mania (Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu") au intrat in posesia medaliilor de bronz.

La editia din acest an a balcaniadei de matematica au luat parte peste 115 competitori din 18 tari 11 in concurs si 7 cu statut de invitat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#olimpici romani chimie, #balcaniada matematica 2009, #elevi olimpici rezultate , #invatamant