Parinti, supravegheati conversatiile copiilor pe Internet!

Miercuri, 05 Noiembrie 2008, ora 10:24
3566 citiri
Parinti, supravegheati conversatiile copiilor pe Internet!

Parintii trebuie sa urmareasca atent discutiile copiilor purtate online, pentru a-i apara de abuzurile si hartuirea de pe net si pentru a preveni divulgarea unor informatii strict personale.

Statisticile arata ca 85% dintre copii discuta cu straini prin intermediul Internetului, iar 20% dintre acestia cedeaza si fac publice anumite date personale, scrie Cotidianul.

"Mai mult, 50% dintre copii folosesc Internetul mai des decat parintii lor, conform statisticilor facute de Asociatia pentru Tehnologii si Internet din 2007.

Toate acestea, in contextul in care anul acesta avem in total in Romania 12 milioane de utilizatori, fata de 5 milioane cat aveam anul trecut", explica Patrick Danilevici, director de Comunicare la Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual.

Sfaturi pentru parinti

Instalati computerul intr-o camera folosita de toata lumea pentru ca folosirea lui sa faca parte din viata de zi cu zi. Daca il duceti in camera copilului, atunci activitatea va deveni privata, fiind greu de controlat.

Stabiliti impreuna cu copilul o limita rezonabila de timp in care poate utiliza computerul online.

Explicati-i copilului ca nu este nevoie sa furnizati datele personale, cu exceptia cazurilor in care stiti cine le solicita si in ce scopuri vor fi folosite. Avertizati-l cu privire la posibilele pericole.

Restrictionati accesul la anumite site-uri prin instalarea unor filtre de spam care sa blocheze mailurile nesolicitate.

Campanie in randul parintilor si copiilor pentru prevenirea abuzurilor pe Internet

Ministerul Educatiei, Inspectoratul General al Politiei Romane, Microsoft si Salvati Copiii au declansat o campanie de informare a parintilor, profesorilor si a copiilor, cu privire la riscurile la care se supun minorii navigand pe Internet.

Printre subiectele care vor fi abordate se numara si riscul accesului copiilor la site-urile pornografice sau la cele care indeamna la ura rasiala, discriminare ori violenta.

Inspectorii scolari din toata tara vor fi instruiti ca la randul lor sa-i informeze pe profesorii care se ocupa de programele educative din scoli iar profesorii si dirigintii ii vor invita pe parinti la lectii despre securitatea pe net.

Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri, că şaisprezece copii ucraineni care fuseseră "transferaţi cu forţa în Rusia" au fost "reuniţi cu familiile lor", după ce...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#copii, #Internet, #chat, #abuz, #hartuire, #supraveghere, #campanie , #invatamant