Parintii isi mint copiii in fiecare zi

Vineri, 24 Octombrie 2008, ora 08:47
2427 citiri
Parintii isi mint copiii in fiecare zi

Mos Craciun aduce daruri doar copiiilor cuminti, spanacul intareste rezistenta organismului, copiii care injura vor fi arestati. Sunt doar cateva din minciunile pe care parintii zilnic le spun micutilor lor.

Un studiu al cercetatorilor britanici a aratat ca parintii se folosesc de minciuni in fiecare zi pentru a determina copiii sa fie cuminti, informeaza Telegraph.uk.

Cea mai celebra minciuna, la care nu s-a renuntat inca pentru ca ofera rezultate, este cea legata de Mos Craciun, iar 84% din parinti o folosesc.

Pentru a avea sarbatorile linistite, fara incidente sau accidente, parintii isi mint micutii ca Mosul nu le va aduce daruri decat daca vor fi cuminti. Trucul a functionat si inca mai functioneaza pentru majoritatea copiiilor.

Alte minciuni ale parintilor sunt legate de mancare. Multi incearca sa ii momeasca pe cei mici cu coaja de la paine spunand baietilor ca nu vor creste ca un barbat adevarat decat daca mananca intreaga felie de paine.

Studiul a aratat ca 66% din parinti sunt dispusi sa apeleze la o minciuna, daca nici o alta metoda nu a avut rezultate in corectarea comportamentului celor mici.

60% din parinti si-au mintit copiii ca daca stau prea aproape de televizor isi vor pierde vederea, iar 20% din ei si-au avertizat copiii ca politia ii va aresta daca mai mint.

Reprezentanta unui site pentru copii, Kathryn Crawford, a spus ca aceste minciuni, chiar daca sunt folosite de ani de zile, inca mai dau rezultate. "Este nostim cum toate minciunile pe care le spunem micutilor nostri ne-au fost spuse, la randul nostru, de catre parinti", a spus ea.

Parintii care au participat la studiu au recunoscut ca, odata cu implinirea varstei de opt ani, toate trucurile pe care le foloseau inainte nu mai dau rezultate. Astfel, la aceasta varsta copiii cunosc adevarul despre Mos Craciun, minciuni sau cum se pot hrani sanatos.

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte. Unii consumatori de ceai...
#minciuna, #parinte, #Mos Craciun, #studiu , #invatamant