Profesorii buzoieni intra in a treia saptamana de greva

Duminica, 28 Martie 2010, ora 17:37
955 citiri
Profesorii buzoieni intra in a treia saptamana de greva
Foto: Arhiva

Profesorii buzoieni vor intra, luni, in cea de-a treia saptamana de greva, cu un miting organizat in Piata Dacia din Buzau, urmat de un mars pana la Prefectura, a declarat, pentru NewsIn, liderul Sindicatului Preuniversitar "Prof. Ion Neacsu", Ion Dobre.

"S-a hotarat continuarea protestelor pentru ca in continuare drepturile nu ne-au fost acordate, e vorba de acele hotarari judecatoresti care au fost date degeaba. Speram ca pana miercuri cel putin sa se inteleaga ca nu e de joaca, hotararea noastra e stabila si nu vom renunta, asa cum spera ei, fara nicio conditie", a declarat Ion Dobre.

Astfel, luni, incepand cu ora 11.00, intre 1.500 si 2.000 de profesori vor participa la un miting in Piata Dacia din centrul municipiului Buzau, care va fi urmat de un mars pana la sediul Prefecturii. Organizatorii mitingului spun ca, daca va fi vremea buna, vor participa peste 2.000 de profesori.

Marti, intre orele 9.00 si 11.00 profesorii buzoieni vor picheta sediul Inspectoratului Scolar Judetean, iar miercuri va avea loc din nou un miting in Piata Dacia, urmat de un mars spre Prefectura. "Am solicitat si o pichetare la sediul PDL, sau macar ca traseul marsului sa includa sediul, insa nu ni s-a aprobat", a precizat Ion Dobre.

Peste 3.000 de cadre didactice din judetul Buzau au participat, pe 25 martie, la un mars de protest pe strazile municipiului, oprindu-se apoi in fata Prefecturii judetului, unde au organizat un miting. Pe 24 martie, mai multi profesori buzoieni care au protestat in curtea Inspectoratului Scolar Judetean Buzau au fortat intrarea in cladire, insa nu au fost lasati sa intre de catre jandarmi.

Profesorii sunt nemultumiti ca au primit doar 30% din salariul pe luna februarie. Sindicalistii spun ca vor renunta la protest doar atunci cand va exista dovada ca exista banii pentru plata integrala a salariilor profesorilor. Protestele dascalilor buzoieni au inceput pe 16 martie, de atunci activitatea in peste 160 de scoli din judet fiind suspendata, iar peste 50.000 de elevi au stat acasa.

Ministrul Educatiei Daniel Funeriu a declarat ca problemele din judetul Buzau sunt cauzate de faptul ca unii profesori au fost incadrati eronat, conform legii 221, si ca cei responsabili, din minister sau din Inspectoratul Scolar Judetean, vor fi trasi la raspundere. "Azi (luni, n.r.), voi avea o intalnire cu toti inspectorii generali din Romania. La Buzau vom analiza situatia, iar cei responsabili, atat din minister, cat si din inspectorat, vot fi trasi la raspundere. Situatia din Buzau este una izolata si va trebui corectata", a declarat Daniel Funeriu.

Profesorii care nu au primit majorarea cu 17% a salariului o vor primi, a declarat, luni, premierul Emil Boc, referindu-se la dascalii din Buzau, in cadrul emisiunii Editie Speciala de la Radio Romania Actualitati. "Am dat dispozitie ca la Buzau, daca au fost profesori care n-au primit majorare de 17%, pe care au primit-o toti profesorii din tara aceasta, sa faca alocatii suplimentare de bani, sa primeasca", a declarat premierul Emil Boc.

In privinta profesorilor buzoieni, Emil Boc a declarat ca fondul de salarii pentru primul trimestru al anului s-a epuizat deoarece s-a platit al 13-lea salariu inca de la inceputul anului si au fost platite salariile majorate prin hotarari judecatoresti cu 50%, desi banii alocati erau doar pentru 17%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#profesori Buzau greva, #trei saptamani greva profesori , #invatamant