Profesorii, "gadgetati" pana-n dinti pentru a-i prinde pe studentii trisori

Joi, 18 Martie 2010, ora 13:33
9257 citiri
Profesorii, "gadgetati" pana-n dinti pentru a-i prinde pe studentii trisori

Evolutia tehnologica nu i-a lasat indiferenti pe studenti, ci mai degraba le-a stimulat creativitatea, fiind inventate noi metode de copiat la examene.

Insa profesorii nu s-au lasat mai prejos, contraatacand cu aparatura care bruiaza semnalul telefoanelor mobile, pornindu-se, astfel, un adevarar razboi electronic, informeaza Romania Libera.

Inspirat de colegii sai de la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, lectorul universitar Jean Andrei de la Universitatea Bucuresti s-a utilat cu un aparat pentru bruierea telefoanelor mobile.

Insa nu mult le-a trebuit studentilor sa gaseasca "antidotul" - aparatul care blocheaza aparatul care bruiaza semnalul telefoanelor mobile.

Cum motivam elevii sa nu mai copieze la examene?

"Nu suport sa fiu furat si copiat, cu atat mai mult cu cat suntem la Facultatea de Drept. La un moment dat in viata trebuie sa vina si scadenta si cei care au trecut prin liceu doar copiind trebuie sa inteleaga ca nu mai merge asa, daca vor sa termine o facultate.

Nu cred ca ar conveni cuiva sa ajunga sa fie judecat de un judecator care a trecut si a terminat Facultatea de Drept copiind. Daca sunt nemultumiti ca am folosit acel aparat, atunci studentii pot sa imi ceara si anul viitor voi sustine examenul oral", a declarat pentru publicatia citata lectorul Jean Andrei.

Ce sa faci inainte, in timpul si dupa un examen

Insa studentii l-au atacat si pe calea reclamatiilor: "Nici eu si nici colegii mei nu ne-am inscris la aceasta facultate pentru a fi umiliti si batjocoriti. Suntem oameni in toata firea si avem dreptul sa fim respectati.

Am solicitat domnului rector sa mi se comunice in scris daca s-a facut o evaluare preliminara a impactului semnificativ pe care un sistem care genereaza un camp electromagnetic il are asupra sanatatii si securitatii studentilor aflati in sala de examen.

De asemenea, cine a autorizat folosirea acestui aparat care a functionat continuu doua ore", spune Tudor Stomff, student in anul I, ID, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, inginer, doctor in stiinte economice si titular al unui curs la o institutie de invatamant superior.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#telefon bruiat semnal, #metode copiere examene, #Jean Andrei profesor copiat , #invatamant
Comentarii
Poza Nedumeritu
Nedumeritu
rank 5
Solutia problemei "copiatului" este atat de veche incat am prins-o si eu in facultate: dupa ce ia biletelul cu subiectul studentul este chemat direct la examinarea orala. Fara scule sofisticate. Evident pot exista si exceptii. Dar costa.