Rechizite "emo" pentru noul an scolar

Joi, 04 Septembrie 2008, ora 09:57
6133 citiri
Rechizite "emo" pentru noul an scolar

In librarii se gasesc, cu doua saptamani inainte de inceperea anului scolar, rechizite pentru toate gusturile: ghiozdane si acesorii imprimate cu personaje animate pentru cei mici, si cu oase pentru elevii "tristi".

Ghiozdanele roz cu personaje din desene animate, pentru fetite, penarele si accesoriile cu Spiderman, pentru baieti, dar nu in ultimul rand rechizitele "emo" sunt in topul ofertelor aflate pe piata.

15 septembrie seamana emotii printre invatacei si parinti. Pe langa fiorii primei zile de scoala, apar si cheltuielile. Parintele unui elev de clasa primara plateste in jur de 300 de lei, relateaza EVZ.

Investitia cea mai consistenta e, fara indoiala, ghiozdanul, al carui pret variaza foarte mult, in functie de marime, calitate si marca. Cel mai simplu ghiozdan, de duzina, poate fi achizitionat cu 26 de lei. Cei pretentiosi gasesc ghiozdane de calitate superioara, compartimentate si neaparat branduite. La acestea, pretul sare de 200 de lei.

Producatorii s-au orientat si anul acesta dupa preferintele micutilor.

Rechizitele pentru fete sunt colectii de personaje feminine din lumea povestilor si a desenelor animate - Princess, Barbie, Bratz - toate imprimate pe obiecte roz. Un penar ajunge la 35 de lei, in timp ce preturile ghiozdanelor incep de la 72 de lei. Termosul pentru ceai, roz si el, costa 18 lei. Nici baieteii nu au fost uitati. Lor le sunt dedicate colectii ca "Spiderman" si "Ben 10".

Pentru cei mai maricei, in magazine si in marile librarii sunt disponibile si seturi "emo", care cuprind ghiozdane negre, caiete, genti, esarfe si accesorii inscriptionate cu mesaje inedite si desene bizare - oase si capete de pisici usor deformate.

In vestul tarii, romanii au invatat ca este mult mai profitabil sa faci cumparaturi in Ungaria, unde preturile la rechizite sunt mult mai mici: oamenii spun ca si dupa ce scad cheltuielile cu benzina de drum ies mai ieftin, iar oferta este mult mai variata decat in tara.

Parintii cu venituri mai mici aleg sa isi faca cumparaturile la second-hand, sau se orienteaza spre solduri. Multi nu isi permit sa cumpere din magazinele de profil, asa ca le cumpara rechizite celor mici din bazar.

Se pare ca multi dintre elevii romani au si preferinte pentru rechizite "de firma", iar parintii de cele mai multe ori ii incurajeaza. Sunt la mare cautare ghiozdanele Fishbone, gentile Samsonite, stilourile Schneider, Parker, dar si ghiozdanele de la Disney - Barbie, pentru fetitele mai pretentioase. Parintii care isi permit sa incurajeze mofturile sunt deseori nevoiti sa faca drumuri in strainatate ca sa gaseasca marcile cerute de elevi, pentru ca in tara nu prea se gasesc.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#scoala, #emo, #rechizite , #invatamant