Scoala de vara la muzeul Antipa

Miercuri, 16 Iulie 2008, ora 09:31
1118 citiri
Scoala de vara la muzeul Antipa

Muzeul national de istorie naturala "Grigore Antipa" organizeaza in perioada 21 iulie - 1 august cel de-al treilea modul al Scolii de Vara 2008, intitulat "Ornitologia - stiinta si hobby", dedicat studiului pasarilor.

Modulul va fi coordonat de catre doamna Dr. Angela Petrescu, specialist in studierea acestui grup de vietuitoare si se adreseaza elevilor din ciclurile primare si gimnaziale, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

Pe parcursul a doua saptamani, cursantii vor participa la activitati teoretice si practice avand ca subiect cunoasterea, determinarea si conservarea pasarilor. Proiectul isi propune implicarea elevilor in activitati de cunoastere a speciilor si habitatelor deosebite, a metodelor de observare si determinare folosite de catre cercetatori, dar si a metodelor specifice taxidermiei [naturalizarea (impaierea) vertebratelor].

Cursurile se desfasoara zilnic intre orele 10.00 - 12.00, exceptie facand zilele de sambata si duminica. Cursantii vor avea si o zi de deplasare in teren unde, impreuna cu doamna Dr. Angela Petrescu, vor incerca sa determine speciile de pasari dupa cantecul lor, vor observa fauna din zona de deplasare, etc.

Dupa cele doua saptamani de cursuri si activitati practice, cursantii vor sustine un examen final care va consta intr-un test grila, proba practica si examinare orala.

Examinarea va fi sustinuta in Amfiteatrul Muzeului in ultima zi a modulului incepand cu orele 10:00. Participantii care obtin in urma testarii medii de peste 9.00 vor primi atestat de Organizator si Conservator de Colectie Scolara de Zoologie, iar ceilalti elevi vor incheia cursul odata cu primirea diplomei de participare.

Costul cursului este de 150 RON/persoana. Pentru doi frati, costul cursului este de 270 LEI. Grupele de participanti, la fiecare modul in parte, cuprind intre 7 si 14 elevi !

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiu puternic în capitala Danemarcei. O clădire emblematică a fost cuprinsă de flăcări uriașe VIDEO
Incendiu puternic în capitala Danemarcei. O clădire emblematică a fost cuprinsă de flăcări uriașe VIDEO
Un incendiu puternic a izbucnit marți, 16 aprilie, în centrul vechi din Copenhaga, capitala Danemarcei, relatează BBC. Incendiul a izbucnit în clădirea-muzeu a Bursei, una dintre cele mai...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#istorie, #muzeu, #modul, #pasari, #Antipa, #ornitologie , #invatamant