Situatie alarmanta in scoli: Mii de elevi cu raie si paduchi

Duminica, 12 Octombrie 2008, ora 10:02
1993 citiri
Situatie alarmanta in scoli: Mii de elevi cu raie si paduchi
Foto: edu.ro

Desi situatia din scoli parea "perfecta" la inceputul anului, in continuare mii de elevi sunt trimisi acasa din cauza paduchilor si a altor boli infectocontagioase.

Dupa cum arata datele centralizate de Autoritatile de Sanatate Publica (ASP) din judete, cele mai mai multe cazuri s-au inregistrat, ca si in anii precedenti, la elevii proveniti din mediul rural. Judetele Galati, Sibiu si Botosani sunt printre cele cu cel mai mare numar de cazuri inregistrat.

Controalele concertate ale ASP si ale medicilor de familie au cuprins un numar mai ridicat de copii la acest inceput de an scolar comparativ cu 2007-2008. Se remarca o tendinta de scadere a numarului de cazuri, dar cifrele sunt in continuare foarte ingrijoratoare pentru anul II de Uniune Europeana in care se afla Romania.

In judetul Sibiu au fost controlati peste 47.500 de elevi si prescolari, dintre ei fiind gasiti cu paduchi 224 si 19 cu raie.

"Fata de anul precedent, controlul nostru prin scoli, gradinite si licee a fost mult mai amplu, dar numarul de copii atinsi de pediculoza si de scabie nu a crescut, ceea ce denota un procentaj mai redus de cazuri, raportat la numarul celor controlati", explica doctorul Simona Berariu, de la ASP Sibiu, citata de Evenimentul Zilei.

In judetul Galati au fost controlati aproximativ 76.000 de elevi si pre-scolari, dintre ei 202 fiind gasiti cu pediculoza si opt cu scabie.

Si in Cluj situatia este destul de alarmanta, o suta de scolari si prescolari avand pediculoza, insa doar trei scabie. Insa cele mai multe cazuri au fost depistate in Botosani, unde aproximativ 500 de elevi au fost trimisi acasa din cauza paduchilor si 75 pentru ca aveau raie.

Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Numărul românilor care au încercat cel puţin o dată în viață drogurile se apropie de 1,5 milioane, o creştere cu circa 50% faţă de cel mai recent raport oficial, a declarat marți, 23...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#elevi, #paduchi, #scabie, #raie, #scoala , #invatamant
Comentarii
M
Mos bazil
rank 1
D-na/d-le ziare.com (nu este atac la adresa nimanui ..e o parere ...proprie care nu trebuie generalizata)