Supraveghetorii si corectorii de la Bac nu vor mai primi bani

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 17:20
2827 citiri
Supraveghetorii si corectorii de la Bac nu vor mai primi bani
Foto: flux.md

Ministerul Educatiei nu a facut niciun fel de informari privind modalitatea de plata a profesorilor care participa la examenul de bacalaureat, sindicatele din invatamant atentionand asupra faptului ca in bugetul institutiei nu sunt prevazute sume speciale pentru acest lucru.

"Ministerul nu a luat in discutie plata profesorilor evaluatori si corectori la bacalaureat. Ne temem chiar ca profesorii nu vor fi platiti deloc, ministerul bazandu-se pe faptul ca orele respective ar putea fi incadrate in norma didactica si pe spiritul de sacrificiu al profesorilor, care vor merge la evaluare din datorie. Deocamdata, nu am decis ce masuri se pot lua in acest caz", a precizat secretar general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

Reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale (FEN) spun ca singura forma de protest in acest caz este ca profesorii sa nu mearga la supraveghere si corectare. "Nu ii obliga nimeni pe profesori sa mearga la supraveghere. Daca sunt nemultumiti, pot sa nu participe", spune Constantin Ciosu, secretar general FEN.

Potrivit Ministerului Educatiei, cadrele didactice sunt obligate sa participe cel putin la probele programate in timpul anului scolar.

"Nu am emis niciun document pentru plata profesorilor supraveghetori la bacalaureat, nu am decis deocamdata cum vor fi platiti. Oricum, pentru probele din timpul anului, ei trebuie sa vina, deoarece este vorba despre o activitate in timpul anului scolar", au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii ministerului.

Anul trecut, sumele prin care a fost remunerata activitatea de supraveghere si evaluare la bacalaureat au fost considerabil diminuate fata de 2008. Astfel, daca in 2008, profesorii evaluatori la examenul de bacalaureat au primit 7,5 lei pentru fiecare lucrare corectata, anul trecut au primit doar 4 lei.

Profesorii din comisiile pentru examinarea orala au primit cate 2 lei pentru fiecare elev examinat, iar o zi de supraveghere a fost platita cu 25 de lei, in timp ce in 2008 se primeau 4,7 lei pentru fiecare elev evaluat, iar supraveghetorii au primit 64 lei pe zi. Cel mai mult au primit universitarii presedinti ai centrelor de examen si ai centrelor de evaluare, ale caror indemnizatii pentru bacalaureat au pornit in 2009 de la 800 de lei, fata de minimum 1.150 de lei in 2008.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#supraveghetorii corectorii BAC bani, #profesori BAC fara bani, #profesori BAC neplatiti , #invatamant