Un sfert dintre profesorii bucuresteni nu au promovat examenul de titularizare

Marti, 22 Iulie 2008, ora 16:09
1719 citiri
Un sfert dintre profesorii bucuresteni nu au promovat examenul de titularizare

Un sfert dintre cadrele didactice din Capitala care au sustinut examenul de titularizare, anul acesta, nu au obtinut note de trecere.

In acelasi timp, mai putin de jumatate se pot titulariza, a declarat, pentru NewsIn, reprezentantul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Sergiu Moga.

"Peste 400 de candidati nu au luat note de trecere la examenul de anul acesta. Sunt mai putini decat anul trecut, deci s-au pregatit mai bine. Pe de alta parte, 600 dintre cei aproape 3.000 care s-au inscris la examen nu s-au prezentat, probabil pentru ca nu s-au simtit suficient de pregatiti", spune inspectorul Sergiu Moga.

In Bucuresti, dintre cei 2.427 de profesori prezenti la examen, 1.008 au luat note peste 7 si s-ar putea titulariza, iar doi au luat nota maxima, 10.

Cei 1.008 profesori titularizabili candideaza pe 900 de posturi, care vor putea fi ocupate prin repartizare computerizata, la fel ca la admiterea in liceu.

"Nu toti cei care au luat note peste 7 se vor putea titulariza. Sunt candidati care au dat examen la discipline unde nu sunt deloc posturi libere", explica reprezentantul ISMB.

Potrivit rezultatelor la titularizare, in Bucuresti, se inregistreaza un deficit de titulari la anumite discipline. "Situatia cea mai proasta a fost la educatie fizica, unde, din 204 profesori examinati, 55 au luat note peste 7, dar sunt 64 de posturi libere. Problema cea mai mare a fost la educatoare.

Avem nevoie de 330 de educatoare, dar pot obtine posturi, in urma notelor obtinute la examen, doar 214 dintre candidati. Cele 116 posturi ramase libere se vor ocupa, sa speram, la a doua sesiune a examenului, pe 22 august", a adaugat inspectorul Moga.

Contestatiile la note au fost depuse pana marti, urmand ca, dupa solutionarea acestora, pe 23 iulie, sa fie anuntate rezultatele finale.

Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
S-a stabilit prima echipă promovată în Superliga, pentru prima dată în istorie
S-a stabilit prima echipă promovată în Superliga, pentru prima dată în istorie
Echipa Unirea Slobozia a învins miercuri, în deplasare, scor 1-0, gruparea CS Mioveni, în etapa a şasea din play-off-ul ligii secunde. Unirea Slobozia a promovat în Superligă pentru prima...
#Bucuresti, #titularizare, #examen, #promovare , #invatamant