Ce au diferit generatiile Z si Y si de ce e bine sa asculti cu atentie ce au de spus

Duminica, 23 Octombrie 2016, ora 08:11
8356 citiri
Ce au diferit generatiile Z si Y si de ce e bine sa asculti cu atentie ce au de spus

Generatiile Z si Y (Millennials) sunt singurele generatii din istoria lumii care, desi sunt mai tinere, au oportunitatea sa-i invete pe cei mai varstnici, este de parere Mihaela Perianu, managing partner in cadrul firmei cu activitati in domeniul resurselor umane AIMS Romania.

Generatia Z include tinerii care abia intra pe piata muncii, iar din generatia Millennials fac parte cei cu varste de pana in 29 de ani.

"Cei din generatia X (cei care au varste cuprinse intre 35 si aproape 50 de ani - n. red.) au in spate doua generatii complet diferite. Generatiile Z si Y sunt singurele generatii din istoria lumii care, desi sunt mai tinere, au oportunitatea, dar si obligatia sa-i invete pe cei mai varstnici.

In toate companiile trebuie sa existe acesti tineri, ei pot crea un business si o perspectiva care este mult mai adaptata la prezent", a declarat Mihaela Perianu, managing partner in cadrul firmei cu activitati in domeniul resurselor umane AIMS Romania..

In acest moment, cele doua generatii sunt cele mai conectate la noile tehnologii, dar au si o deschidere mai mare fata de noile instrumente prin care pot fi asamblate afacerile. "Generatiile urmatoare nu au aceasta capacitate de adaptare la nou, credem ca asa cum am construit noi lumea este bine. Noi pregatim generatiile de tineri pentru niste meserii despre care nu stim nimic, nu stim ce meserii vor fi in viitor", a mai spus Mihaela Perianu

Din acest motiv, specialistii in HR considera ca orice companie din Romania trebuie sa aiba in structurile sale angajati din generatia Z, tinerii care abia intra pe piata muncii, dar si din generatia Millennials (cei cu varste de pana in 29 de ani) pentru ca aduc o perspectiva mult mai apropiata de realitate datorita conexiunii pe care o au cu noile tehnologii.

Citeste si:
Ionuț Moșeanu, despre șansele de refacere a coaliției: „USR nu votează un guvern minoritar”
Ionuț Moșeanu, despre șansele de refacere a coaliției: „USR nu votează un guvern minoritar”
Vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu a declarat luni, 25 octombrie, că partidul său nu va vota în Parlament un guvern minoritar PNL şi consideră că refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR pare o...
Nicolae Ciucă susține în continuare varianta guvernului minoritar, înaintea întâlnirii cu USR
Nicolae Ciucă susține în continuare varianta guvernului minoritar, înaintea întâlnirii cu USR
Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a declarat luni, 25 octombrie, la Parlament, înaintea întâlnirii cu președintele USR Dacian Cioloș, că a fost mandatat de conducerea PNL pentru formarea...
Sursa: MEDIAFAX