Liceenii din comunitatile dezavantajate vor primi tablete cu internet, ca sa poata invata la distanta

Vineri, 27 Martie 2020, ora 21:15
3527 citiri
Liceenii din comunitatile dezavantajate vor primi tablete cu internet, ca sa poata invata la distanta
Foto: Arhiva Pixabay.com

Liceeni din comunitatile dezavantajate vor primi tablete conectate la internet, cu abonament inclus, dupa ce Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV), prin Fundatia USAMV, s-a alaturat demersului Ministerului Educatiei si Cercetarii in cadrul campaniei "#ImiPASA #ScoaladeACASA".

Potrivit unui comunicat de presa, in cadrul acestui parteneriat, Ministerul Educatiei si Cercetarii va identifica impreuna cu USAMV Bucuresti liceele in care sustinerea invatarii la distanta este necesara.

Astfel, un prim lot de 500 de tablete va fi livrat saptamana viitoare.

"Luand in considerare discrepantele din perspectiva predarii online intre mediul urban si mediul rural, intre comunitati cu acces la tehnologie si comunitati dezavantajate din acest punct de vedere, tabletele si abonamentele cu acces nelimitat la internet pentru o perioada de 24 luni sunt achizitionate de USAMV Bucuresti, din venituri proprii, prin Fundatia USAMV, pentru a se asigura o pregatire eficienta online a elevilor pentru examenul national de Bacalaureat si, ulterior, pentru pregatirea admiterii in universitatile romanesti", afirma rectorul USAMV, Sorin Cimpeanu, citat in comunicatul de presa.

Cimpeanu afirma ca programul va continua.

"Acest program va continua. Parteneriatul are ca scop asigurarea unui invatamant echitabil si de calitate pentru elevii din mediul rural, mai ales in conditiile actuale, cand cursurile sunt suspendate pe fondul crizei cu noul coronavirus. Dorim in acest fel limitarea impactului negativ al accesului dificil la resurse educationale asupra sistemului de invatamant", a mai spus rectorul.

"Felicit USAMV pentru initiativa de a se alatura campaniei lansata de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Este inca un exemplu de solidaritate in jurul educatiei, care nu poate decat sa genereze rezultate bune pentru sistemul de educatie din Romania", a declarat ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, conform sursei citate.

Potrivit aceleiasi surse, in ultima perioada, Guvernul Romaniei, prin Ministerul Educatiei si Cercetarii, alaturi de unitatile de invatamant si universitatile romanesti, de Consiliul National al Rectorilor, de asociatiile de parinti, elevi si studenti, de sindicatele din invatamant si de toti partenerii din educatie, fac eforturi pentru a putea oferi elevilor si studentilor o educatie de calitate, in pofida accesului deficitar in mediul rural la mijloace informatice, precum si in pofida conditiilor de predare dificile in contextul suspendarii cursurilor, indeosebi in mediul rural.

Ramai pe Ziare.com pentru a afla cele mai noi informatii despre evolutia COVID-19: In Romania sunt peste 1.200 de cazuri confirmate, Spania a ajuns in situatie critica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#tablete licee defavorizate coronavirus invatamant, #invatamant distanta coronavirus tablete , #licee