"Olimpicii Romaniei" se muta in casa noua. O investitie de milioane de euro, marca Lumina - Interviu

Joi, 18 Iunie 2015, ora 10:47
8306 citiri
"Olimpicii Romaniei" se muta in casa noua. O investitie de milioane de euro, marca Lumina - Interviu
Foto: Lumina Institutii de Invatamant

Noul campus scolar construit de la zero de Lumina Institutii de Invatatamant va avea 100 sali de clasa, 30 de laboratoare de cercetare si didactice, 4 sali de cinema, 2 biblioteci, sala de mese cu circa 600 de locuri, 6 sali de sport acoperite, 6 terenuri de sport exterioare, sala mutifunctionala cu circa 800 de locuri - un total de 26 000 mp construiti.

Despre aceasta investitie de milioane de euro, marca Lumina Institutii de Invatamant, ne vorbeste Mustafa Oz, directorul Liceului International de Informatica Bucuresti.

In ziua de astazi, investitiile in educatie sunt din ce in ce mai rare. De ce ati ales sa mergeti pe acest drum?

In primul rand, pentru ca este un drum pe care-l cunoastem foarte bine. De mai bine de 20 de ani, Lumina Institutii de Invatamant, din care face parte si Liceul International de Informatica Bucuresti, investeste constant in educatie, iar rezultatele sunt pe masura asteptarilor.

Liceul International de Informatica este sinonim cu performanta, cu rezultate extraordinare in domeniul educatiei, dar si cu o pregatire temeinica pentru viata a elevilor care trec pragul scolii noastre.

Revenind la investitie, as vrea sa va informez ca incepand din toamna, elevii ICHB se vor muta in casa noua, intr-un campus scolar construit de la zero de Lumina Institutii de Invatamant.

Vorbim in acest caz de o investitie de circa 20 de milioane de euro, concretizata in 100 sali de clasa, 30 de laboratoare de cercetare si didactice, 4 sali de cinema, 2 biblioteci, sala de mese cu circa 600 de locuri, 6 sali de sport acoperite, 6 terenuri de sport exterioare, sala mutifunctionala cu circa 800 de locuri - un total de 26 000 mp construiti. Din cifre se poate simplu vedea ca este vorba de cel mai mare campus scolar privat din Romania, in care se vor pregati anual pentru scoala, dar si pentru viata, aproape 2000 de elevi.

Foto: Lumina Institutii de Invatamant

Se justifica aceasta investitie majora?

Suntem convinsi ca fiecare euro investit de noi in educatie se va intoarce inzecit in dezvoltarea tarii si acest lucru ne onoreaza si ne ofera convingerea ca ne-am facut datoria. Lumina Institutii de Invatamant a pasit cu multi ani in urma pe taramul educational din Romania, investind de fiecare data in scoli noi, moderne, dotate la standarde europene si in profesori calificati si dedicati. Rezultatele investitiilor facute de noi in cele noua scoli din sistemul preuniversitar s-au vazut in timp.

Performantele obtinute in Scolile Lumina, rezultatele extraordinare la concursuri nationale si internationale, dar si pregatirea pentru viata pe care o dobandesc elevii nostri in scoala ne fac sa avem certitudinea ca fiecare leu, fiecare euro investit de noi in educatie merita pe deplin.

Nici nu stiti ce satisfactie mare am atunci cand absolventi ai scolii noastre, astazi studenti la Harvard, Princeton, Oxford, Cambridge sau oameni in toata firea cu familii, angajati la companii de prestigiu sau antreprenori, vin la scoala si ne multumesc pentru ca am fost alaturi de ei in anii de scoala, i-am sustinut si i-am indrumat pe calea vietii! Aceasta este cea mai mare satisfactie a noastra, ca dascali, si niciun profit nu poate egala acest sentiment.

Foto: Lumina Institutii de Invatamant

Liceul International de Informatica mai este numit si "scoala olimpicilor". Cum ati dobandit acest renume?

Nu putem spune ca exista o reteta pentru a obtine perormanta in educatie. Este vorba desigur despre elevi pasionati, dispusi sa sacrifice mult timp pentru a se instrui, profesori dedicati si nu in cele din urma de un mediu scolar propice performantelor.

Aici, la acest capitol, intervine rolul nostru de a oferi cele mai bune conditii elevilor si profesorilor pentru a obtine rezultate deosebite la olimpiade si concursuri nationale si internationale. Traduse in medalii, rezultatele insumeaza peste 600 medalii nationale si peste 300 medalii internationale.

Astfel, le oferim elevilor sansa de a studia stiintele exacte (Matematica, Informatica, Fizica, Chimie, Biologie) in limba engleza, o abordare folositoare absolventilor care vor aplica pentru burse de studiu la universitati din afara granitelor Romaniei, dar si celor care vor alege sa isi continue studiile in tara.

Ca institutie de invatamant, ne-am luat angajamentul de a oferi elevilor nostri sansa de a studia intr-un mediu educational cu standarde inalte, cu un colectiv de profesori atent selectionati si dedicati carierei didactice si pregatirii elevilor, astfel incat sa descoperim si sa valorificam intregul potential al elevilor.

Exista si alte proiecte, cu exceptia celor scolare, in care sunt implicati elevii dumneavoastra?

Desigur, pentru ca noi la ICHB ii pregatim pe elevii nostri nu doar pentru scoala ci si pentru viata. Prin aceasta prisma, in cei peste 20 de ani de activitate, Lumina Institutii de Invatamant a inceput derularea unor proiecte nationale si internationale care si-au castigat credibilitatea si notorietatea an de an.

Vorbim despre concursul de matematica Lumina Math, la care participa anual circa 40 000 de elevi din ciclul primar si gimnazial, despre concursul de proiecte Firstep, dedicat elevilor din scolile noastre si desigur despre Infomatrix, competitia internationala de proiecte IT dedicata elevilor si studentilor pasionati din toalta lumea. Acest gen de competitii incurajeaza transformarea informatiilor dobandite de elevi in cadrul scolii in proiecte practice, capabile sa contribuie la transformarea lumii de maine. Incurajam astfel proiectele care ne ajuta sa consumam mai putina energie, sa folosim mai bine resursele naturale si sa ne transforme frumos viata.

De asemenea, dincolo de acest gen de proiecte, am incercat, si credem noi ca am si reusit, promovarea multiculturalitatii, a valorilor spirituale si a imaginii Romaniei in lume. In acest sens, am initiat Gala culturala romano-turca, un eveniment unic in peisajul public romanesc, in care copiii invata sa pretuiasca valorile culturale ale celor doua popoare.

De asemenea, in ultimii doi ani am organizat in Romania finale ale Festivalului international de limba si cultura, un eveniment cultural de anvergura, la care participa anual peste 2500 de elevi din 170 de tari din lume.

Anul acesta am avut la Bucuresti peste 100 de elevi din 25 de tari care au contribuit la un realizarea unor spectacole deosebite, prestatiile lor artistice fiind apreciate si la Palatul Cotroceni, Curtea Constitutionala, Ministerul Culturii, Prefectura Bucuresti, Jandarmeria Romana si in alte locuri vizitate cu acesti ambasadori ai culturii.

Prin aceste actiuni ne dorim sa realizam nu doar punti de prietenie si legaturi trainice intre copii apartinand unor culturi diferite, ci si sa contribuim la imaginea Romaniei, o imagine din care nu trebuie sa lipseasca inteligenta, farmecul si bogatia spirituala a acestui popor minunat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#campus liceul International Informatica, #interviu Mustafa Oz, #campus olimpici, #investitie olimpici , #licee