Ziare.com

Proiectul Antrenat de Majorat a ajuns la 160 de liceeni din orasul Pitesti

de Comunicat de presa
Marti, 03 Decembrie 2019, ora 18:33

   

Proiectul Antrenat de Majorat a ajuns la 160 de liceeni din orasul Pitesti
Asociatia Joc Responsabil a desfasurat cel de-al doisprezecelea seminar din acest an din cadrul proiectului Antrenat de Majorat, la Colegiul National I.C. Bratianu si Colegiul National Zinca Golescu din orasul Pitesti, vineri, 29 noiembrie. Proiectul este dezvoltat si implementat de Asociatia Joc Responsabil cu sprijinul financiar al Game World.

Sub forma unor discutii interactive, Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert si ambasador al Asociatiei Joc Responsabil, le-a vorbit celor 160 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a ale Colegiului National I.C. Bratianu si Colegiului National Zinca Golescu din Pitesti despre conceptul de noroc, ce este cu adevarat important in relationarea sociala si cum trebuie sa reactioneze adolescentii la tentatiile divertismentului adresat adultilor.

De asemenea, a subliniat modul in care adolescentii trebuie sa se pozitioneze in raport cu valoarea si castigarea banilor si a vorbit despre modalitatile de afirmare a adolescentilor altfel decat prin consumul de distractie sau castigul rapid de bani.

"Proiectul Antrenat de Majorat isi propune sa abordeze adolescentii din mai multe perspective - jocuri, bani, prietenie, noroc - precursori care pot duce la tulburarea de control in jocul de noroc. Daca educam adolescentii, vom avea viitori adulti care, daca vor dori sa consume servicii de joc de noroc, o vor face in cunostinta de cauza", a spus Dr. Cristian Andrei.

De la lansarea sa, in toamna anului 2017 si pana in prezent, proiectul Antrenat de Majorat a ajuns in 17 orase, la aproape 3.400 de elevi de clasa a XI a si a XII a din 27 de licee.

"Piata jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult in ultimii ani, iar operatorii din aceasta industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie sa actioneze astazi astfel incat sa fie responsabili fata de toti cei cu care interactioneaza direct si indirect, inclusiv fata de comunitatea in care isi desfasoara activitatea. Stim cu totii ca, practicate fara masura, jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Prin Antrenat de Majorat ne propunem sa contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile fata de jocurile de noroc", spune Liviu Popovici, presedintele Asociatiei Joc Responsabil.

Despre Antrenat de Majorat

Antrenat de Majorat este un proiect al Asociatiei Joc Responsabil si se afla la a treia editie anuala. Proiectul s-a lansat in toamna anului 2017, prin sustinerea primului seminar la Colegiul National Matei Basarab din Bucuresti.

Antrenat de Majorat isi propune sa educe tinerii pentru a putea face alegerile potrivite, a cunoaste riscurile implicarii in activitati care nu corespund nivelului lor de dezvoltare psiho-sociala si care le pot afecta evolutia ulterioara precum si sa demonstreze implicarea reala a industriei jocurilor de noroc in procesul de educare si preventie in randul tinerilor.

Despre Asociatia Joc Responsabil

Asociatia Joc Responsabil dezvolta si implementeaza programe specifice referitoare la efectele practicarii jocurilor de noroc si raportarea sociala la acestea.

Astfel, initiaza si participa la diferite activitati menite sa previna dependenta de jocuri de noroc si sa creasca interesul populatiei pentru programul "Joc Responsabil"; stimuleaza cultura de prevenire a unui comportament patologic de joc; promoveaza starea de echilibru legata de jocurile de noroc prin campanii si actiuni de promovare si constientizare; asista jucatorii cu probleme de dependenta legate de jocurile de noroc si ofera sedinte de evaluare si terapie pentru jucatori si familiile acestora, cu psihologi si psihoterapeuti specializati in tratarea problemelor specifice acestui domeniu.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Antrenat de Majorat jocuri noroc
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2136 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor