Lucrari coordonate de decanul Facultatii de Medicina Dentara, suspecte de plagiat

Luni, 25 Februarie 2013, ora 23:22
6905 citiri
Lucrari coordonate de decanul Facultatii de Medicina Dentara, suspecte de plagiat
Foto: forum.portal.edu.ro

Mai multe teze de licenta ale unor studenti de la Facultatea de Medicina Dentara din cadrul UMF Carol Davila din Bucuresti, sunt suspectate ca ar fi plagiate una dupa cealalta.

Unii dintre studentii care au lucrari de licenta identice sunt coordonati chiar de catre decanul facultatii, profesorul Alexandru Bucur, trasmite B1 Tv.

Printre cele zece exemple de teze ale absolventilor Facultatii de Medicina Dentara, suspecte de plagiat, se numara si cele ale studentilor Balazadeh Farshad si Orania Calesu, cei care au predat in doi ani consecutivi - 2007 si 2008 - doua lucrari aproape identice.

Ulterior, studentii Oprisan Mikaela Marilena si Ceausu Florin prezinta doua lucrari de diploma care au acelasi titlu, acelasi numar de pagini si care au parti mari plagiate. Cei doi studenti se aflau sub coordonarea decanului Alexandru Bucur.

In cele patru lucrari au fost gasite cel putin 90 de pagini identice, inclusiv concluziile.

In anul 2010, studentii Rusen Alex si Laura Olariu au "cuprins" si ei in tezele de doctorat cele circa 90 de pagini aflate in celelalte lucrari plagiate, dintre cele 101, respectiv 102 pagini ale tezelor lor.

Un alt student, Daoud Raisa, a prezentat o lucrare de doar 60 de pagini, dintre care aproximativ 50 sunt pagini aparute anterior in alte lucrari, iar Hussein Mohssen a plagiat o alta lucrare, in 2010, a lui Abdalla Kabha, din 2009, ambele lucrari fiind coordonate de Alexandru Bucur.

In plus, tezele altor doi studenti, Akil Ramzi si Sari Jaber, sunt asemanatoare, insa in timp ce lucrarea lui Ramzi - absolvent in 2007 - a fost coordonata de asistentul lui Bucur, Octavian Dinca, cea a lui Jaber a fost coordonata chiar de catre decan, un an mai tarziu.

Decanul Facultatii de Medicina Dentara a spus insa ca situatia nu este una foarte grava, la momentul realizarii lucrarilor neexistand legea plagiatului.

"In acei ani opera legea veche, care avea anumite cutume. Daca apar asemanari izbitoare intre lucrari poate fi, pe de-o parte, o culpa a secretarului stiintific, iar pe de alta parte o manifestare a acestei cutume de a face lucrari de diploma.

Exista, insa, si posibilitatea in care oricine vine la biblioteca si schimba lucrarile orginiale cu un continut anume, pentru a induce ideea unei similitudini si pentru a-si proba astfel o acuzatie. La acel moment aceasta lege nu opera, iar lucrarile respecta legislatia in vigoare la acel moment", a spus Alexandru Bucur.

Acesta a mai afirmat ca lucrarile ar fi putut fi schimbate in biblioteca, dupa schimbarea corpertilor si copierea unui numar de inregistrare.

Citește și:
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...