Cum rezolva Ministerul Educatiei manualul cu erori grave: Face erata si se lauda ca acum are acest drept!

Vineri, 24 August 2018, ora 16:36
4336 citiri
Cum rezolva Ministerul Educatiei manualul cu erori grave: Face erata si se lauda ca acum are acest drept!
Foto: Arhiva Pixabay

Dupa ce presa a sesizat erori impardonabile in manualul unic de Geografie pentru clasa a VI-a, Ministerul Educatiei a gasit solutia: face o erata si o distribuie rapid in scoli pana la inceputul anului scolar, care este peste doua saptamani.

"In prima parte a saptamanii viitoare, va aparea varianta digitala corectata a manualului de Geografie de clasa a VI-a, incluzand si atentionari cu privire la varianta din print.

Va fi realizata o erata tiparita pentru manualul de Geografie de clasa a VI-a, erata ce va fi trimisa in scoli pana la inceputul anului scolar, astfel incat elevii sa primeasca odata cu manualul si erata in cauza", anunta ministerul condus de Valentin Popa, intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

In plus, documentul precizeaza ca in minister a demarat "o cercetare amanuntita pentru a vedea in ce etapa a procesului de scriere/evaluare/editare au aparut respectivele erori".

Si ca sa nu se mai repete situatia incredibila de acum, Ministerul Educatiei "se va asigura ca toti evaluatorii care au avut erori in activitatea desfasurata intr-o etapa a procesului de evaluare nu vor mai avea dreptul de a participa la selectia pentru evaluari viitoare".

In plus, contractul de colaborare semnat cu evaluatorii de manuale prevede ca neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoare a obligatiilor asumate prin contract atrage raspunderea partii in culpa, adauga ministerul.

Pe de alta parte, "activitatea redactorului din cadrul Editurii Didactice si Pedagogice care a lucrat la manualul de Geografie de clasa a VI-a va fi supusa analizei Comisiei de Disciplina".

Ministerul mai ameninta cu sesizari in instanta, "acolo unde este posibil", autorii/redactorii/evaluatorii manualelor, pentru daunele aduse.

In finalul comunicatului citat, ministerul se lauda ca, spre deosebire de anii anteriori, cand nu avea drept de erata asupra manualelor pe care le achizitiona, "acum are acest drept si poate opera remedierile necesare".

Amintim ca in manualul unic de geografie pentru clasa a VI-a sunt greseli grave de tipul plasarii pe harta a orasului Turnu Magurele in locul orasului Drobeta - Turnu Severin, Marea Moarta a ajuns in locul Marii Rosii, Insula Ascension a devenit Asuncion, iar Tasmania a fost botezata Vanuatu.

Toate acestea se intampla in conditiile in care Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a decis in iulie ca Legea manualului scolar este neconstitutionala in ansamblul ei. Este vorba despre legea gandita de PSD care introduce din acest an manualul unic in toate scolile din tara.

B.B.

Opinie: Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă
Opinie: Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă
Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS. În condițiile în care Alianța...
România va avea o Zi de Curățenie Națională. Senatul a aprobat proiectul inițiat de UDMR
România va avea o Zi de Curățenie Națională. Senatul a aprobat proiectul inițiat de UDMR
Senatul a adoptat, marţi, 25 iunie, în calitate de prim for sesizat, un proiect care propune instituirea Zilei de Curăţenie Naţională, în cea de-a treia zi de sâmbătă din luna septembrie....
#manual greseli Geografie , #manuale
  1. Fost președinte al Băncii Europene de Investiții, cercetat de Parchetul European pentru abuz de influență și deturnare de fonduri
  2. Nevoia te învață. Roiuri de drone maritime vor suplini lipsa navelor de război ucrainene
  3. Se majorează pedepsele pentru mai multe infracțiuni grave. Câți ani vor sta după gratii proxeneții, cămătarii, șantajiștii și traficanții de droguri
  4. A sărit de la etajul 4 al unui bloc din Slatina și a supraviețuit miraculos. Ambulanța l-a dus în stare gravă la spital
  5. NATO anunță miercuri, 26 iunie, nominalizarea oficială a lui Mark Rutte în funcția de secretar general
  6. Autostrada Soarelui blocată de un accident șocant. Un bărbat a fost spulberat de un TIR după ce a ieșit din mașină pe banda de urgenţă
  7. Doliu în lumea muzicală. Liderul trupei a murit la 49 de ani, în condiții misterioase
  8. Florian Coldea s-a dus cu scuterul la Poliție. Fostul prim-adjunct al SRI se află sub control judiciar VIDEO
  9. România a ridicat nivelul de alertă pentru călătoriile în Kenya. MAE: Evitați zonele cu demonstrații
  10. Chișinăul va propune Tiraspolului să aplice legislația UE. ”70% din exporturile din regiunea transnistreană au mers pe piața europeană”