Ziare.com

Ministerul Educatiei cauta profesori care sa evalueze manualele scolare

Joi, 21 Februarie 2019, ora 10:26

   

Ministerul Educatiei cauta profesori care sa evalueze manualele scolare
Ministerul Educatiei a inceput procedura de selectie a cadrelor didactice care vor alcatui grupurile de lucru, pe discipline, ce vor evalua proiectele de manuale scolare.

Etapa de inscriere a inceput pe 20 februarie, fiind valabila pana pe 4 martie 2019 inclusiv. Potrivit unui comunicat de presa remis joi Ziare.com, inscrierea se face exclusiv online, completand acest formular.

"Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) organizeaza, in perioada 20 februarie - 16 martie 2019, o procedura de selectie a cadrelor didactice in vederea constituirii grupurilor de lucru (pe discipline) care vor evalua proiectele de manuale scolare.

Etapa de inscriere este deschisa incepand din 20 februarie, si se deruleaza exclusiv online, pana in data de 4 martie 2019, inclusiv. Selectia propriu-zisa si anuntarea rezultatelor (individual, doar pentru candidatii admisi) vor avea loc in intervalul 9 - 16 martie 2019", precizeaza ministerul.

Misiunea expertilor/specialistilor selectati este de a analiza si evalua calitatea proiectelor de manuale scolare propuse de autori/grupuri de autori.

Ministerul mai noteaza ca principiile care stau la baza selectiei sunt competenta si experienta acumulate/probate, precum si disponibilitatea manifestata pentru implicarea in activitatile de evaluare a proiectelor de manuale scolare din anul scolar anterior.

"Din grupurile de lucru pot face parte cadre didactice angrenate in activitati de predare-invatare-evaluare in invatamantul preuniversitar, corespunzatoare ciclului de invatamant si disciplinei pentru care se evalueaza proiecte de manuale scolare.

De mentionat ca, incepand cu anul 2019, pot fi cooptati evaluatori si din randul cadrelor didactice din invatamantul superior.

Vor avea prioritate, in procesul de selectie a evaluatorilor cooptati, cadrele didactice care detin fie gradul didactic I in domeniul disciplinei/in domenii conexe celui pentru care se inscriu, fie titlul stiintific de doctor in aria de expertiza/arii conexe sau au absolvit cursuri/module specifice activitatilor de evaluare a proiectelor de manuale scolare/de abilitare curriculara/de evaluare de proces. Activitatea grupurilor de lucru este in responsabilitatea CNEE", potrivit sursei citate.

Amintim ca mai multe manuale unice, aparute in toamna anului trecut, au fost tiparite cu diverse greseli.

Iata mai multe detalii despre scandalul greselilor din manualele unice:


A.D.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre profesori evaluare manuale scolare
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1822 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor