Scandalul manualelor scolare - Editorii acuza: Ministerul Educatiei a fraudat licitatia

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 15:22
2800 citiri
Scandalul manualelor scolare - Editorii acuza: Ministerul Educatiei a fraudat licitatia
Foto: calificativ.ro

Federatia Editorilor din Romania (FER) sustine ca Ministerul Educatiei a favorizat anumite oferte la licitatia pentru selectarea manualelor scolare.

FER se bazeaza pe rezultatele unui raport al Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC), scrie Realitatea Tv.

Astfel, ministerul Educatiei a folosit anumite prevederi impuse la licitatie, pentru a penaliza o parte din edituri, in timp ce editurile castigatoare, care au avut aceleasi greseli tehnice ca si ceilalti participanti, au scapat nepenalizate.

"FER considera acest fapt o dovada evidenta de fraudare a licitatiei prin favorizarea companiilor declarate castigatoare si poate pune la dispozitia presei rapoartele de evaluare care demonstreaza acest fapt", se arata in comunicatul FER.

FER a cerut ca ofertele prezentate de SIVECO+Litera si CD Press, care au fost declarate initial castigatoare, sa fie descalificate.

Elevii ar putea sa ramana tot cu manualele vechi: Ce le-a spus Ponta ministrilor (Video)

"Cei doi ofertanti au furat startul unei competitii corecte, inundand piata cu publicitate si oferte si prezentandu-se scolilor si publicului larg, inaintea finalizarii procedurilor de licitatie, drept castigatori", sustine FER.

Peste trei milioane de elevi si prescolari au inceput scoala pe 15 septembrie, insa fara manualele digitale promise de Guvern. Elevii nu au de pe ce invata, pentru ca rezultatele licitatiei pentru realizarea manualelor au fost contestate de mai multe edituri.

Pana se va lua o decizie, elevii de clasa I vor invata de pe fise, in vreme ce scolarii din clasa a II-a vor folosi manualele vechi, chiar daca acestea nu sunt in conformitate cu noua programa.

Mai mult, exista si posibilitatea ca intreg anul sa se foloseasca manualele vechi si sa se incerce pana la urmatorul an scolar sa finalizeze licitatia. Aceasta varianta a fost prezentata ieri de premierul Victor Ponta, presa speculand chiar ca seful Guvernului l-ar fi amenintat pe ministrul Educatiei Remus Pricopie cu demiterea.

Se ascut cuțitele în Coaliție. Lider PSD: ”Dragoste cu sila nu există”
Se ascut cuțitele în Coaliție. Lider PSD: ”Dragoste cu sila nu există”
”Dragoste cu sila nu există”, a declarat miercuri, 19 iunie, fostul premier, actualmente europarlamentar PSD, Mihai Tudose, când a fost întrebat despre prezența PNL la guvernare....
Ponta, nou atac la Iohannis: „Ce a cerut România, în afară de un loc de muncă pe persoană fizică?”
Ponta, nou atac la Iohannis: „Ce a cerut România, în afară de un loc de muncă pe persoană fizică?”
Fostul premier Victor Ponta a criticat dur candidatura președintelui Klaus Iohannis la NATO, acuzând că șeful statului și-a negociat o funcție, în loc obțină beneficii pentru stat....
#FER editori fraudare licitatie, #fraudare licitatie manuale scolare, #Editori minister Educatie frauda , #manuale
  1. Unde vor staționa avioanele de luptă F-16 transferate din SUA în Ucraina. Anunțul făcut de consilierul lui Biden
  2. Amendă penală record în România. Cum a ajuns un șofer să plătească 100.000 de lei
  3. Zeci de mii de moldoveni vor să devină cetățeni români. „Mirajul Europei e mai mare decât frica de ruși”
  4. Nicușor Dan explică prioritatea investițiilor în modernizarea sistemului de termoficare: ”Așa arată conductele vechi de 30 de ani” VIDEO
  5. Colectare selectivă sau reciclare. Asemănări și diferențe
  6. UPDATE Deținutul evadat de la Penitenciarul Poarta Albă a fost prins. Unde l-au găsit polițiștii
  7. Kievul, aproape de un Acord de Securitate cu Uniunea Europeană. Când se vor semna actele
  8. Mesajul unui moldovean întors acasă după 5 ani în Germania a devenit viral. "Mulțumesc pentru stres și depresie" VIDEO
  9. Vești bune pentru pensionari. Ce se întâmplă dacă din recalcularea pensiilor rezultă un venit mai mic
  10. Prima întâlnire între Iohannis și noul ambasador al Rusiei la București. Vladimir Lipaev a fost expulzat din Estonia anul trecut