Universitatea din Bucuresti, ingrijorata de manualul unic: va avea un impact negativ major asupra educarii tinerilor

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 19:27
2252 citiri
Universitatea din Bucuresti, ingrijorata de manualul unic: va avea un impact negativ major asupra educarii tinerilor
Foto: Facebook/Liviu Pop

Universitatea din Bucuresti se arata ingrijorata de decizia Ministerului Educatiei Nationale (MEN) de a renunta la manualele alternative pentru elevii din invatamantul preuniversitar si de a reintroduce manualul unic, arata institutia.

Universitatea din Bucuresti atrage atentia asupra impactului negativ major pe care manualul unic il va avea asupra dezvoltarii si educarii tinerilor romani.

"Existenta manualelor alternative asigura elevilor accesul la o varietate de instrumente de invatare, lucru care permite profesorilor posibilitatea de a alege acele resurse de invatare care raspund cel mai bine particularitatilor si nevoilor elevilor lor.

Atragem atentia ca revenirea la manualul unic va avea ca efect major promovarea unui sistem de educatie care va uniformiza, in loc sa accentueze si sa sustina stimularea creativitatii si a individualitatii elevului", arata reprezentantii Universitatii din Bucuresti, prin intermediul unei declaratii de pozitie.

Institutia propune, pentru imbunatatirea calitatii manualelor scolare, cateva masuri, printre care revizuirea instrumentelor utilizate pentru evaluarea calitatii proiectelor de manuale scolare alternative si adaptarea acestora la specificul nivelului de scolarizare, chiar la specificul disciplinelor de studiu, dar su formarea autorilor de manuale scolare.

"Consideram ca se impune un program national de formare a cadrelor didactice, vizionar si care sa beneficieze de finantare sustenabila", potrivit sursei citate.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, luni, ca peste 82.000 de exemplare ale ghidului pentru clasa a V-a au ajuns deja in 20 de judete, urmand ca pana 8 septembrie, sa fie adus in toate scolile. Au fost tiparite 177.000 de exemplare, costurile fiind de peste 732.000 de lei.

"Compendiul introductiv pentru gimnaziu - clasa a V-a" este ghidul pe care ministerul Educatiei l-a conceput ca inlocuitor al manualelor, care nu vor ajunge pe bancile elevilor la inceputul anului scolar.

Pop reinventeaza scoala: Elevii de clasa a V-a vor invata dupa un ghid de 296 de pagini, pe care nici profesorii nu l-au vazut

Acesta cuprinde cele 14 discipline pentru care inca nu exista manuale si este gandit pentru primele opt saptamani ale anului scolar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#MEN manual unic, #manual unic unifornizare, #manual unic efecte, #Universitatea Bucuresti manual unic, #manuale alternative manual unic , #manuale