Aur pentru un elev roman la cel mai dificil concurs international de chimie

Marti, 10 Mai 2016, ora 19:03
13549 citiri
Aur pentru un elev roman la cel mai dificil concurs international de chimie

Un elev de clasa a XI-a de la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta a obtinut medalia de aur la Concursul international de chimie "Mendeleev" de la Moscova, dupa ce anul trecut a fost medaliat cu argint la aceeasi competitie. El spune ca isi doreste sa urmeze studiile universitare in SUA.

Paul Haidu-Gerea, elev in clasa a XI-a la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca acest concurs international de chimie este considerat mai dificil chiar decat Olimpiada Internationala de Chimie, relateaza News.ro.

"'Mendeleev' este un concurs privit de multi ca fiind mai greu decat olimpiada internationala propriu-zisa, pentru ca nu se da nicio tematica si subiectele sunt facute din absolut toate domeniile chimiei moderne, deci acopera un spectru foarte larg de cunostinte si asta il face foarte greu. La olimpiada internationala se da un set de probleme preparatorii care cuprinde tematica ce va fi abordata in subiectele de acolo", a explicat elevul constantean.

El crede ca proba practica a fost cea care a facut diferenta in aceasta competitie.

"Am avut si o proba experimentala, iar aceasta face, de obicei, diferenta la olimpiadele internationale, deci la nivel mult mai dificil decat o proba experimentala de la olimpiada nationala sa zicem", a afirmat Paul Haidu-Gerea.

El a participat si anul trecut la Concursul international de chimie "Mendeleev", unde a luat medalia de argint.

Pana in prezent, Paul Haidu-Gerea are patru medalii la diverse competitii internationale.

"Aceasta este cea de-a patra medalie la competitiile internationale. Anul trecut am avut o medalie de bronz la Olimpiada Europeana de Stiinte, o medalie de argint la concursul 'Mendeleev' si o medalie de argint la Olimpiada Internationala de Chimie", a spus elevul, care a mentionat ca urmatorul obiectiv este obtinerea unei medalii de aur la Olimpiada Internationala de Chimie.

El a povestit ca si-a descoperit pasiunea pentru aceasta materie in clasa a VII-a, cand a inceput sa studieze chimia, iar de atunci a invatat foarte mult si constant pana a ajuns la acest nivel. Pe langa chimie, ii plac fizica si matematica.

Paul Haidu-Gerea isi doreste sa urmeze studiile universitare in SUA, iar apoi sa lucreze in domeniul cercetarii, dar sa fie si profesor de chimie.

Profesoara de chimie a elevului, Monica Dumitru, a spus ca Paul Haidu-Gerea nu s-a pregatit special pentru acest concurs, ci pentru Olimpiada Nationala de Chimie, unde a luat premiul pentru cea mai buna lucrare. Ea a mentionat ca elevul sau si-a dorit foarte mult o medalie de aur la Concursul international 'Mendeleev', pe care a obtinut-o.

Concursul international de chimie 'Mendeleev' a avut loc, in perioada 1-8 mai, la Moscova, fiind prezenti 140 de participanti din 22 de tari. Romania a fost reprezentata de sase elevi.

Citeste si:
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu și Laura Ștefănuț au devenit părinții unei fetițe, pe 14 ianurie 2022. Anunțul a fost făcut de proaspăta mămică vineri, 21 ianuarie....