Elevii romani au castigat medalii de aur, argint si bronz la Olimpiada Internationala de Matematica

Joi, 12 Iulie 2018, ora 23:50
16642 citiri
Elevii romani au castigat medalii de aur, argint si bronz la Olimpiada Internationala de Matematica
Foto: IMO 2018 Cluj-Napoca

Romania a castigat medalii de aur, argint si bronz, precum si doua mentiuni la Olimpiada Internationala de Matematica 2018, care se desfasoara la Cluj-Napoca.

Cel mai bun punctaj obtinut de un roman, care i-a adus si medalia de aur elevului Ioan-Andrei Nicolae, de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti, a fost de 94,44%, se arata pe pagina oficiala a concursului.

El a fost urmat de Ciprian-Mircea Bonciocat, argint, de la Colegiul "Tudor Vianu" din Bucuresti, cu un rezultat de 91,91%.

Edis Memis, de la Liceul International de Informatica din Constanta, a castigat bronzul, la fel ca elevul Mihnea-Gabriel Doica, de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti, in vreme ce Antonie Ciocan si Radu-Alexandru Iacob, de la acelasi liceu, au primit mentiuni de onoare.

In clasamentul general, echipa Romaniei s-a clasat pe locul 33 din 110.

Olimpiada Internationala de Matematica reprezinta cea mai veche competitie din domeniul stiintelor adresata elevilor de liceu, iar prima editie a avut loc tot in Romania, in anul 1959.

Anul acesta, Romania a gazduit din nou prestigiosul eveniment, la care au participat aproximativ 1.500 de elevi din peste 100 de tari, pentru a marca simbolic Centenarul Marii Uniri.

Evenimenul a fost deschis de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, duminica trecuta.

"Luati parte la una dintre cel mai importante competitii intelectuale de pe planeta. Gazduirea la Cluj-Napoca a olimpiadei, este cu atat mai imporanta cu cat Romania a organizat in 1959 prima editie a competitiei. Evenimentul este o intrecere in inteligenta si creativitate, devenind un for care permite tinerilor talentati din intreaga lume sa demonstreze de ce este capabila mintea umana atunci cand este pusa la incercare.

Matematica sta la baza tuturor stiintelor, inovatiei si a dezvoltarii gandirii analitice. Voi veti face parte din elitele intelectuale ale tarilor voastre si ale lumii. Cred ca matematica si materiile din categoria stiinta-tehnologie sunt esentiale in constructia curriculara in timpul educatiei timpurii, daca ne dorim sa avem veritabile societati ale cunoasterii", a declarat Klaus Iohannis in deschiderea evenimentului.

V.D.

Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Sebastian Burduja (PNL) este principalul vinovat pentru „creșterea necontrolată a prețurilor energiei", este convins George Simion (AUR). Potrivit liderului din opoziție, Guvernul PSD+PNL a...
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
70% din balanța comercială a României înclină către importuri pe bandă rulantă, potrivit economistului Mircea Coșea. Însă, ministrul PSD al Economiei, Radu Oprea, susține că pentru...
#olimpiada internationala matematica 2018 , #olimpiada
  1. Topul alimentelor extrem de periculoase pentru oameni, care se află de multe ori în coşul de cumpărături. Avertismentul unui expert: “Doar bombe calorice. A nu se consuma de către copii”
  2. Anunțul extraordinar al NATO, 43 de miliarde pentru Ucraina: Dar partea groaznică a spus-o Kievului la ureche
  3. Cum au vândut politicienii blana ursului din pădure. Bâjbâieli fără număr și nicio soluție concretă
  4. Salvamontist șef, avertisment dur: „Nu prea te poți apăra de urs. Potecile turistice din România nu mai sunt sigure. A început să-mi fie frică"
  5. Soția președintelui Xi Jinping, în spatele epurărilor din armata chineză? Prima doamnă a fost plasată în „Comitetul de examinare şi evaluare a cadrelor”
  6. Când scapă România de caniculă. Anunțul de ultimă oră al ministrului: „Se ia în calcul prelungirea codului roșu"
  7. Miliardarul Elon Musk este atât de obsedat de ideea de a înființa o colonie pe Marte, încât s-a oferit să își doneze sperma pentru această cauză
  8. Ponta laudă planul lui Trump și Orban pentru Ucraina: „Sunt uluit să aud pe cineva că vorbește despre pace!"
  9. Mohammad Deif a fost ucis, anunță presa israeliană. Liderul aripii militare a Hamas a fost unul dintre creierele masacrului din 7 octombrie
  10. Dezastru la un celebru festival de muzică. 15 persoane au fost rănite VIDEO