Ministrul Educatiei: Subiectul despre Ordonanta 13 de la olimpiada de engleza e inadecvat

Marti, 28 Februarie 2017, ora 19:52
2200 citiri
Ministrul Educatiei: Subiectul despre Ordonanta 13 de la olimpiada de engleza e inadecvat
Foto: Digi 24 TV

Subiectul despre Ordonanta 13 de la olimpiada de engleza din Bistrita nu este relevant pentru domeniul respectiv si este inadecvat, a declarat, marti, ministrul Educatiei, Pavel Nastase.

"Legat de subiectul de la Olimpiada de engleza, este o olimpiada locala la nivelul unei scoli. Profesorii de acolo au considerat ca este un subiect potrivit pe care sa il dea la acest concurs. Noi am analizat la nivelul ministerului in cursul zilei de ieri (luni, n.red.) prin inspectorii nostri de specialitate de limba engleza si am ajuns la concluzia ca subiectul ca atare nu este unul relevant pentru domeniul respectiv si este inadecvat. Se puteau da si alte texte", a declarat Pavel Nastase.

Ministrul a precizat ca, pe viitor, subiectele se vor face la minister, pentru etapa pe judet.

"Noi am luat urmatoarea masura si pentru limba engleza si pentru limba romana, si pentru toate olimpiadele care vor fi incepand cu anul scolar 2017-2018: subiectele se vor face la nivel centralizat la minister de catre inspectorii de specialitate pentru etapa pe judet", a mai spus Nastase.

Unul dintre subiectele date la Olimpiada de engleza intr-un colegiu din Bistrita-Nasaud, pentru elevii clasei a XII-a, a fost redactarea unui editorial in care sa evalueze consecintele Ordonantei 13 asupra securitatii tarii.

Textul de la care porneau elevii era o relatare realizata de cotidianul britanic "The Guardian" despre planurile Guvernului "de a dezincrimina anumite infractiuni si de a gratia anumiti detinuti prin ordonante de urgenta", precum si despre manifestatiile antiguvernamentale, la care a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Citeste mai multe despre: Vizita lui Iohannis la proteste, subiect la olimpiada de engleza: Ce spun Inspectoratul si autoarea subiectului.

Ministerul Educatiei a stabilit, luni, ca un alt subiect, de la Olimpiada de Limba si literatura romana pentru clasa a XII-a, identic in judetele Prahova, Cluj si Bistrita-Nasaud, a respectat programa, dar a avut o formulare inadecvata, iar relevanta acestuia pentru cunostintele si creativitatea elevilor poate fi discutabila.

Elevii de clasa a XII-a din judetele Prahova, Cluj si Bistrita-Nasaud care au participat la Olimpiada la Limba si literatura romana au avut de rezolvat un subiect in care sa-si imagineze ca sunt personajul ce colecteaza taxele de la taranii din romanul "Morometii" si sa redacteze un referat (raport scris) adresat conducerii de partid prin care denunta "calitatea de element dusmanos a lui Ilie Moromete".

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#subiecte olimpiada ordonanta denunt , #olimpiada