Basescu spune ca Toba este protejatul lui Coldea de la SRI si asteapta testul adevarului (Video)

Sambata, 27 August 2016, ora 16:22
9547 citiri
Basescu spune ca Toba este protejatul lui Coldea de la SRI si asteapta testul adevarului (Video)

Fostul presedinte Traian Basescu spune ca decizia Ministerului Educatiei cu privire la acuzatiile de plagiat aduse ministrului de Interne Petre Toba va arata daca exista cu adevarat "resurse si vointa" pentru a pune capat acestui fenomen in mediul universitar.

"Apud Toba, Ministrul Afacerilor Interne, a fost declarat de Universitatea Nationala de Aparare 'Carol I' ca fiind 'NEPLAGIATOR'. Penibila mistificare, mai ales ca, in lucrarea lui de doctorat, plagiatul este cel putin la fel de rudimentar si evident precum in lucrarile de doctorat ale ilustrilor 'oameni de stiinta' Victor Viorel Ponta si Gabriel Oprea", a comentat, sambata, pe Facebook Traian Basescu.

Totodata, fostul presedinte al Romaniei sustine ca Petre Toba ar avea "un mare avantaj".

"Este protejatul Generalului Doctor (Secret) Florian Coldea de la SRI, drept pentru care Academia Militara a depus armele si l-a declarat pe plagiator ca fiind 'om de stiinta'.

Testul adevarului pentru Ministerul Educatiei Nationale va fi un verdict corect al CNATDCU.

Nu stiu daca cei trei oameni de stiinta din CNATDCU care vor analiza lucrarea lui Apud Toba sunt controlati de Doctorul (Secret) Florian Coldea sau de membrii Academiei (Fantoma) de Stiinte in Securitate Nationala, fostii ministri ai Educatiei Sorin Campeanu, Adrian Curaj si Remus Pricopie sau poate de 'ilustrisimul' Academician (tot fantoma) Vasile Dancu.

Dar, in conditiile in care plagiatul lui Apud Toba va fi musamalizat de CNATDCU, sper ca domnul Ministru Mircea Dumitru sa nu ramana coleg de cabinet cu Apud Toba si cu Premierul Dacian Ciolos care tolereaza un impostor in cabinetul sau", a mai scris Traian Basescu.

In plus, liderul PMP considera ca decizia CNATDCU, pe care o asteptam in urmatoarele zile, "ne va arata daca Ministerul Educatiei Nationale are resurse si vointa de a eradica acest cancer al doctorilor fara opera, facuti 'oameni de stiinta' la apelul bocancilor".

Jurnalista Emilia Sercan a scris, in noiembrie 2015, ca peste 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei cu care Petre Toba a obtinut titlul de doctor in Stiinte Militare si Informatii sunt copiate ad litteram din lucrari de specialitate sau din referate postate pe Internet, fara respectarea normelor de citare in opere stiintifice.

Mai mult, la bibliografie acesta i-a trecut pe... Apud Stiglitz Joseph si Apud Barry Buzan.

Universitatea Nationala de Aparare a sustinut insa ca nu este vorba despre un plagiat, dar presedintele CNATDCU, acad. Viorel Barbu, a anuntat ca o decizie in acest caz va fi luata la inceputul lunii septembrie.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, a sustinut teza de doctorat in 2011, la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I". Lucrarea are titlul "Politia Romana - forta de stabilitate si securitate".

C.B.

Citeste si:
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Prefectura Capitalei, Direcţia Generală a Poliţiei Municpiului...
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Teza „guvernului meu” (format din „partidul meu”) este o teză băsistă prin excelență. Ea a fost formulată în primul mandat al domnului Băsescu Traian ca Primar General al Capitalei...
Sursa: Ziare.com