Membrii Academiei Oamenilor de Stiinta, in topul plagiatorilor din academiile din Romania

Sambata, 07 Octombrie 2017, ora 19:53
11110 citiri
Membrii Academiei Oamenilor de Stiinta, in topul plagiatorilor din academiile din Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

O asociatie clujeana care se ocupa cu depistarea cazurilor de plagiat a publicat o lista cu lucrari plagiate ale membrilor Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania sau lucrari plagiate care poarta girul institutiei, despre care sustine ca ar conduce in topul academiilor din tara la acest capitol.

Potrivit unui comunicat al Asociatiei GRAUR (Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara) Cluj-Napoca transmis, sambata, si intitulat "Primii la banul public pentru stiinta, primii la plagiat!", aceasta contra - performanta "intunecata" este cauzata de activitatea unora dintre membrii Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania "care isi fac un titlu de glorie prin modul nedemn prin care au ajuns in acest for".

"Ca urmare a intrarii in functiune a Contratopurilor plagiametrice, adica al mijloacelor care masoara cel mai scazut nivel al integritatii academice manifestate prin indiferenta fata de manifestarile de plagiat, suntem in masura sa informam opinia publica asupra performantei deosebite a Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania. Prin eforturile deosebite ale valorosilor si celebrilor ei membri plagiatori care nu poarta numele de 'academicieni', Academia Oamenilor de Stiinta din Romania conduce detasat in rusinosul clasament al Contratopului plagiametric al academiilor din Romania.

Invitam Guvernul Romaniei sa suplimenteze subventiile acordate acestei super-institutii cu scopul de a sprijini antiperformanta academica in Romania. Aceasta contra-performanta intunecata se datoreaza activitatii unora dintre membrii Academiei care isi fac un titlu de glorie prin modul nedemn prin care au ajuns in acest for. Speram ca forul sa actioneze pentru indepartarea plagiatorilor din randurile sale", se arata in comunicat.

Potrivit site-ului www.plagiate.ro, administrat de Asociatia GRAUR, au fost identificate 15 lucrari plagiate ale unor membri ai Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania sau lucrari plagiate care poarta girul acestei academii.

Citeste si Bani de la buget pentru o Academie de casa a PSD: Cat castiga un "om de stiinta" de la AOSR

Printre persoanele ale caror lucrari figureaza pe lista intocmita de Asociatia GRAUR se numara fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, neurochirurgul Leon Danaila, Stefan Antohe, membru al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), generalul Teodor Frunzeti, fost comandant (rector) al Universitatii Nationale de Aparare "Carol I", generalul Eugen Badalan, fost sef al Statului Major al Armatei Romane.

Asociatia GRAUR este cea care a confirmat in septembrie 2016 plagiatul in cazul tezei de doctorat a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Academia Oamenilor de Stiinta din Romania este continuatorul si unicul legatar al Academiei de Stiinte din Romania (1935 - 1948) si al Asociatiei Oamenilor de Stiinta din Romania infiintata in 1956, care in 1996 si-a schimbat titulatura in Academia Oamenilor de Stiinta din Romania.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#plagiate Academia Oamenilor de Stiinta, #Academia Oamenilor de Stiinta, #top plagiate , #plagiat