Universitatea Politehnica Bucuresti, in Top 500 International

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 09:51
10509 citiri
Universitatea Politehnica Bucuresti, in Top 500 International

Romania se afla in topul celor 500 de institutii de invatamant de prestigiu din lume, datorita lucrarilor de stiinta publicate de Universitatea Politehnica din Bucuresti. Pe aceeasi lista se afla si un alt nume romanesc: Institutul de Fizica Atomica de la Magurele.

Universitatea Politehnica ocupa anul acesta locul 472. In ciuda faptului ca ne aflam la coada clasamentului, pasul este unul extrem de important pentru invatamantul romanesc.

"Am stat cel mai bine la numarul de lucrari. Suntem oarecum cu semnul 'Atentie!' in ceea ce priveste ponderea lucrarilor citate. Exista si o explicatie. Exista in zona noastra multe reviste ISI care nu au suficienta raspandire internationala sa poata fi citate si de alti autori", a declarat Ecaterina Adronescu, rector la Universitatea Politehnica din Bucuresti, pentru Realitatea Tv.

O alta institutie de invatamant din Romania, Universitatea din Bucuresti, se afla si ea intr-un alt top 500 al scolilor din lume, insa tot la coada clasamentului.

In ceea ce priveste Topul International, pe primele locuri se afla Academia de Stiinte din China, Autoritatea pentru Cercetare Stiintifica din Franta, Academia de Stiinte din Rusia si pe locul 4 Universitatea Harvard.

#universitatea Politehnica Bucuresti, #top universitati , #politehnica