Profesorii universitari se plang de calitatea noilor studenti

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 10:35

   

Profesorii universitari se plang de calitatea noilor studenti
Academicienii si profesorii prezenti la ceremoniile de deschidere a anului universitar atrag atentia ca scoala romaneasca preuniversitara este intr-o situatie proasta si acuza calitatea studentilor care vin de pe bancile liceelor.

Printre cei care nu cred in performantele invatamantului romanesc din viitorul apropiat este matematicianul Solomon Marcus, el afirmand ca foarte putini studenti manifesta un interes real pentru studii, scrie Adevarul.

"Situatia este foarte precara, pentru ca nu avem semne de schimbare fata de anii precedenti, cand situatia scolii s-a dovedit a fi foarte proasta", a spus Solomon Marcus, care vorbeste despre un esec al programelor scolare, al manualelor, al relatiei elev-profesor, dar si a ceea ce se numeste "sapte ani de acasa".

Profesorul Stefan Sedlacek, cercetator in chimie biologica, se arata ingrijorat ca prea putini copii mai sunt interesati de stiintele exacte, iar adolescentii nu mai vor sa devina ingineri sau matematicieni foarte buni. "Daca un tanar ar marturisi ca-si doreste sa devina chimist ori matematician, ar fi privit chioras", sustine Sedlacek.

Liviu Ornea, profesor la Facultatea de Matematica a Universitatii Bucuresti, arata ca, pentru el, noul an ar trebui sa aduca schimbarea criteriilor de acces in facultati. "Eu vreau sa treaca legea invatamantului in varianta Funeriu. Chiar daca in Parlament a suferit modificari, s-au pus niste cerinte maximale initial. Prin urmare si daca o ciopartesc, tot mai ramane ceva", a spus Liviu Ornea.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2935 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Cronos
rank 3
N-am inteles de ce se pling??
Ii obliga cineva sa-i treaca la examene?? Din nefericire asa slabi cum sunt in Ro toti termina facultatea..... DEGEABA SE PLING PROFESORII, piinea si cutitul este in miinle lor!!
gabrielteodorescu
rank 3
... o problema sensibila ... educatia intr-un stat!!!
... calitatea invatamantului romanesc este contestata tot mai vehement atat din interiorul sistemului cat si din exteriorul lui. Atat doar o remarca, domnii universitari nu au fost revoltati ... cand de-a lungul timpului au transformat facultatile in SRL uri cu balanta pozitiva!!! acum se trezesc... Romania si politicul din Ro. nu doresc a recunoaste ca aproape 86% dintre posibilii educati sunt in zona gri!!!... si asta spune multe... apoi mai apare si situatia paradoxala, cf careia se fac confuzii la nivel inalt intre novoia de educatie, performanta si mai ales NEVOI SOCIALE DE EDUCATIE ...
pana cand competitia loiala nu va reveni in sistem si mai ales promovarea pe baza meritocratiei ... ne vom afunda si mai mult in aceasta mlastina...de fapt asistam la o criza de valori autentice... si mai ales parerea mea la o criza a mijloacelor si tehnicilor psihopedagogice de invatare... multe de spus... vezi toate aceste probleme pe forumurile academice si de educatie din Ro!
srelu
rank 5
Scor egal
Nu doar profesorii se plang de studenti, si studentii se plang de calitatea profesorilor.

Toata lumea are dreptate.
DrFaustus
rank 1
Profesorii universitari se pling de calitatea profesorilor universitari!
Sunt si eu un mic universitar si stiu foarte bine cum e cu calitatea studentilor. De bine, de rau se reuseste in trei ani sa scoti la suprafata citiva studenti, chiar daca sunt formati prost in liceu. E adevarat ca prea putini, inacceptabil de putini. Dar problema ramine in lumea profesorilor. Nu numai cei din licee, dar si din universitati. Universitatile au devenit asociatii familiale, neamuri intregi intra acolo, apoi titlurile universitare se dau doar pe criterii inventate doar pentru ei. Sa nu mai spun ca stau de ani de zile profesori plagiatori in sistem fara sa pateasca nimic!
Aici e vorba de o noua caracatita ce va cadea doar prin masuri drastice, cam in paralel cu cele ale statului!
IOTSIT
rank 2
IO ZIC
CA NU CALITATEA STUDENTILOR CONTEAZA PENTRU PROFESORI CARE PLATESTE MAI MULT IN,,DIVERSE,,TRECE CINE NU ..........PA
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor