Cad capete in scandalul spagii: Directori de scoli din Capitala, demisi - unul urma sa primeasca un laptop (Video)

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 14:13
4200 citiri
Cad capete in scandalul spagii: Directori de scoli din Capitala, demisi - unul urma sa primeasca un laptop (Video)

Directoarea Scolii Gimnaziale nr. 172 Sfantul Andrei si directorul Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Capitala au fost demisi, vineri, in urma unor controale ale Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

La inceputul saptamanii, inspectorii scolari au anuntat ca fac verificari in patru unitati de invatamant, existand suspiciuni ca profesorii colecteaza ilegal bani de la elevi, potrivit Digi24.

Este vorba despre Scoala Genrala nr. 10, unde s-a declansat scandalul spagii in invatamant, una dintre invatatoare fiind denuntata de parinti, Scoala Gimnaziala Sfantul Andrei, Liceul Teoretic Nicolae Iorga si Colegiul Economic Costin C. Kiritescu, unde o diriginta le-a cerut elevilor bani pentru banci noi.

Controale in patru scoli din Bucuresti. Scandalul invatatoarei care cerea spaga extinde ancheta

Ancheta a scos la iveala ca la Scoala Sfantul Andrei parintii strangeau bani pentru a-i cumpara directoarei un laptop, dar si pentru a achizitiona rechizite, imprimanta profesionala si tabla magnetica.

Inspectorii au descoperit un schimb de mail-uri intre parintii care se ocupau de strangerea de fonduri, insa nu toate familiile erau de acord cu aceasta colecta de bani. Astfel, unii dintre parinti au facut reclamatii la Inspectoratul Scolar, care a pornit ancheta, potrivit Adevarul.

Efectul scandalului spagilor din educatie: Ancheta anticoruptie la fiecare scoala din Bucuresti

"Buna ziua! Duminica am achizitionat rechizite pentru fiecare copil, suma pentru un singur copil fiind de 120 lei. Am rugamintea sa ne trimiteti saptamana aceasta si suma de 200 lei pentru fondul clasei, deoarece ne sunt necesari in achizitionarea tablei magnetice si multifunctionalului", se arata in mail-ul trimis de un parinte.

"Am cumparat si imprimanta in valoare de 799 lei si vrem sa luam si un laptop doamnei invatatoare (bani pe care nu ii avem). Fiecare dintre parinti facem eforturi pentru confortul copiilor nostri si pentru a desfasura activitatea intr-o institutie, asa ca si dumneavoastra trebuie sa ne intelegeti ca nu putem acoperi cheltuielile in totalitate", se preciza intr-un alt mail.

De asemenea, reprezentantii ISMB au precizat ca si directorul Liceului de Coregrafie Floria Capsali a fost demis, in urma unui control, potrivit Mediafax. Inspectorii au constatat mai multe deficiente manageriale in cazul institutiilor de invatatmant conduse de cei doi directori demisi.

Citeste si:
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă pentru modificarea Statutului
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă pentru modificarea Statutului
Biroul Politic Naţional al PNL a fost convocat pentru sâmbătă, la Palatul Parlamentului, de liberalii care îl susţin pe premierul Florin Cîţu la şefia partidului. BPN al PNL a fost...
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
La finalul celei de-a treia săptămâni parlamentare, aleșii nu dau semne că se vor porni prea curând de numeroasele restanțe din legislatura trecută precum desființarea Secției Speciale,...
Sursa: Ziare.com