Cea mai mare vina fata de copii (Opinii)

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 22:51
2964 citiri
Cea mai mare vina fata de copii (Opinii)

Iar a fost 1 Iunie, iar ne-am amintit de copii. I-am carat prin studiouri TV, i-am dus pe la muzee sau prin parcuri, le-am facut cadouri, am depanat amintiri din propria copilarie, i-am jelit pe cei saraci, am mai acuzat Guvernul ca nu face destul pentru ei, ca alocatiile sunt mici. Una peste alta, a fost ca intotdeauna in prima zi de iunie.

Dar nici astazi nu s-a vorbit despre poate cel mai mare deserviciu pe care societatea il face zilnic copiilor ei si pe care nici macar nu pare a-l constientiza. Si nu este vorba despre saracie, caci in toata luma exista copii saraci si unii dintre ei reusesc sa se ridice de foarte jos si, ambitionati de viata grea, sa ajunga foarte sus.

Este vorba despre lipsa reperelor, a modelelor autentice, a ierarhiilor sanatoase de valori. Si o spun ca parinte. Copiii nostri sunt bombardati din toate partile de nonvaloare. In primul rand de televiziuni, aceleasi care de 1 iunie ii mangaie pe cap si care, periodic, se mira ipocrit de unde atata violenta la copii atat de mici. Si de la ele.

Presa din Romania in general si televizunile in special au o atractie nebuna pentru nonvaloare pe care o promoveaza frenetic, fie ca ea poarta numele Zavoranu, Columbeanu, Borcea, Miti, Pisi, Pitipoc sau Pitipoaca. Vulgare si semianalfabete, unele vedete transmit un mesaj teribil de nociv: nu coteaza ce ai in cap, conteaza cati bani ai, cum dai din fund si cu cine te culci.

E greu sa tii televizorul tot timpul inchis pentru a-ti proteja copilul de aceasta distorsionare a mintii. Dar si sa reusesti, scoala insasi este, din nefericire, un loc al tararii mintii fragede a copilului. Pe de-o parte, pentru ca elevii vorbesc tot despre tampeniile vazute la televizor. Dar e mult mai mult de atat. In scoala se face politica intr-un mod absolut nerusinat, profesori prost platiti isi fac de prea multe ori meseria in sila, programa e stupida si manualele la fel, dascalii cu vocatie sunt o specie pe cale de disparitie, iar coruptia infloreste.

Privindu-si dacalii prost imbracati si frustrati, copilul nu poate sa-i perceapa ca pe modele de reusita prin puterea mintii. Modelele reusitei tin de bani si ascensiunea sociala prin orice mijloace, chiar si cele mai ticaloase, care raman insa mereu nepedepsite. Acasa, parinti sufocati de viata zilnica ii invata, chiar fara cuvinte si chiar fara sa vrea, ca munca si onestitatea nu sunt retete ale succesului.

Pe strada se vorbeste ingrozitor de urat inclusiv in fata elevilor, scenele de violenta fizica si verbala au devenit uzuale, politetea si bunavointa sunt pasari rare. Copiii ies de mici in jungla strazii si invata sa fie mai degraba animale decat oameni. Sunt la randul lor cu capsa pusa, rai si vulgari.

Zilnic societatea romaneasca otraveste mintile copiilor, sistematic si cu tenacitate. Isi otraveste de fapt viitorul, caci de la copii care cresc in cultul banului, al necinstei, al violentei si al nonvalorii nu cred ca avem mare lucru de asteptat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ziua copilului sarbatoare, #copii modele televizor violenta , #profesori
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
In REPUBLICA SECURISTA INTERLOPA DICTATORIALA ROMANIA aceasta categorie este cea mai DISCRIMINATA.