Ciolos ofera profesorilor 10% in plus la salariu din august 2017 - sindicalistii refuza si ameninta cu proteste

Vineri, 20 Mai 2016, ora 22:22
3798 citiri
Ciolos ofera profesorilor 10% in plus la salariu din august 2017 - sindicalistii refuza si ameninta cu proteste
Foto: Ziare.com

Nemultumirile profesorilor cu privire la salarii nu si-au gasit rezolvare, vineri, la negocierile dintre sindicalisti si premierul Dacian Ciolos.

Seful Executivului le-a propus sindicalistilor din educatie o crestere salariala medie de 10% de la 1 august 2017, dar acestia au respins propunerea.

Sindicalistii au anuntat ca daca nici marti, cand vor avea loc alte negocieri, nu se va gasi o solutie acceptabila, marsul de protest va avea loc pe 1 iunie.

Profesorii isi striga nemultumirea in strada - se anunta proteste in Capitala

"S-a propus o crestere a salariilor in medie cu 10%, dar cam la calendele grecesti, adica peste un an si ceva de acum incolo, cu amendamentul ca toate vor fi acum croite, aranjate, va fi data ordonanta de urgenta, arhitectura salariilor va urmari intrucatva ceea ce s-a materializat la sanatate, dar cresterea medie va fi de 10%.

Evident ca nu ne-a convenit aceasta propunere, a ramas sa ne mai vedem marti, moment in care vom analiza la fata locului cu bugetul in fata", a spus presedintele sindicatului Alma Mater, Anton Hadar.

Ministrul Muncii: Problema sindicatelor din Educatie nu e ca ei nu castiga, ci ca cei din Sanatate castiga

Acesta a precizat ca Ciolos i-a transmis ca daca nu este in stare Guvernul, sa devina elministru sau secretar de stat la buget si sa incerce sa faca bugetarea, pentru ca nu exista bani mai mult decat aceasta propunere de 10%.

Liderii sindicali au avut si propuneri proprii la negocieri - una dintre acestea prevedea o crestere cu 5% din august si 5% din ianuarie.

Sindicalistii au mai spus ca Ministerul Muncii le va trimite in zilele urmatoare grila de salarizare propusa, iar pana marti reprezentantii angajatilor din educatie o vor studia si isi vor exprima opinia.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu, a declarat, la randul sau, ca i-a solicitat premierului ca majorarea salariala sa fie facuta mai devreme, altfel protestele anuntate vor avea loc, chiar daca premierul este plecat din tara pe 1 iunie la un summit care va avea loc in Bulgaria.

Proiectul salarizarii bugetarilor: Sindicalistii din Educatie ameninta cu boicotarea examenelor

"Cerem Guvernului si o sa cerem si marti sa gaseasca o solutie, altfel ceea ce am anuntat alaltaieri ramane in grafic, pe 1 iunie va fi un mars de protest de proportii in Capitala. Premierul o sa fie informat pentru ca exista mijloace de comunicare", a precizat Hancescu.

La negocierile de la Guvern, sindicalistii au chemat si de doi reprezentanti ai elevilor din Constanta si doi reprezentanti ai parintilor.

Acestia au spus ca sustin revendicarile salariale ale profesorilor, dar au cerut premierului si decontarea integrala a navetei.

"I-am cerut domnului prim-ministru decontarea integrala a navetei care este un factor al abandonului scolar. In 2013, Guvernul a plafonat decontarea navetei si s-a ajuns ca elevilor care vin din alta localitate decat cea de domiciliu sa li se deconteze undeva la 20-25% din costul abonamentului, de aceea in doi ani abandonul scolar a crescut cu 1,5%", a precizat liderul elevilor din Constanta.

Un alt reprezentant al elevilor a anuntat ca tinerii vor sustine in pauze protestul cadrelor didactice care va avea loc miercuri, 1 iunie.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#profesori crestere salarii 2017, #profesori mars iunie, #Ciolos negocieri salarii profesori , #profesori
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
pai da , sindicatele sunt supuse PSD