Ziare.com

Masteratul didactic, desfiintat inainte de a incepe

Luni, 27 August 2012, ora 08:12

   

Masteratul didactic, desfiintat inainte de a incepe
Programul de masterat didactic, care ar fi trebuit sa-i pregateasca pe viitorii profesori, prevazut in Legea Educatiei Nationale (LEN) realizata de Daniel Funeriu si anuntat in urma cu patru luni, de catre Catalin Baba, ministrul de atunci al Educatiei, a fost desfiintat inainte de a incepe.

Incepand din aceasta toamna, tinerii care isi doreau o cariera de profesor ar fi trebuit sa faca un master didactic, de doi ani, perioada in care primeau, lunar, 700 de lei, o bursa echivalenta cu salariul unui profesor debutant, scrie Evenimentul Zilei.

Ulterior, ar fi urmat un an de practica, sub supravegherea unui profesor-tutore, iar apoi ar fi sustinut un examen de intrare in invatamant. Conform regulii noului sistem, cine nu lua examenul dupa cei sase ani de pregatire, nu ajungea la catedra nici macar ca suplinitor.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, a considerat insa ca nu exista bani la buget pentru bursa de 700 de lei destinata fiecarui viitor profesor si ca planul nu e suficient de bine pus la punct pentru a putea fi implementat din aceasta toamna.

Planul Ecaterinei Andronescu este, insa, altul: va ridica stacheta impunand o nota mai mare de 7 pentru titularizare. Masura a fost anuntata inaintea examenului din acest an, la care au obtinut nota de titularizare doar jumatate dintre candidati.

In sistemul actual, accesul in sistemul de invatamant este extrem de facil: dupa terminarea facultatii si a unui modul pedagogic, tinerii ajung direct la catedra. Cei ce nu reusesc sa ia 7 la titularizare pot sa predea ca suplinitori, precizeaza sursa citata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3441 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

E mult mai bine!

Profesorii in cursă pentru masterate(unde apar suspiciuni firesti!),nu vor echivala vocatia reală pentru calitătile unui cadru didactic,stăpan pe psihologia copilului,pedagogie si a lui specialitate.
Mai repede,trebuie revăzute termenele dintre definitivat,grad II si grad I ,ce ar trebui să
reflecte castigul de experientă.Dar si aici,trebuie umblat la exigentele pentru definitivat si mai departe.
Maturizarea profesorului se vede in timp,rezultatele
muncii la catedră deasemenea.Atunci la ce foloseste masteratul?Elevului asupra căruia trebuie să se reverse tactul si capacitatea cadrului didactic,nu
masteratul profesorului ii va apropia performanta.
Si mai sunt multe de luat in seamă in această meserie,pană la urmă!Elevii te pot INĂLŢA chiar dacă
nu strălucesti si te pot cobori,dacă ei provin din mediu ce nu le stă mintea la carte!

 

Hotie pe fata

"ce nu reusesc sa ia 7 la titularizare pot sa predea ca suplinitori"

Adica, pana la urma tot tu predai si faci aceeasi treaba, dar pentru bani mai putini.

Oricum, nota este un lucru relativ, depinde de dificultatea subiectelor de examen. Aceeasi oameni pot sa ia cu totii note foarte mari sau foarte mici, in functie de cat de grele au fost subiectele.

Altfel masteratul didactic e o ttampenie, nici asa nu au destui profesori, daca le mai si baga bete in roata vor avea si mai putini.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor