Ziare.com

Ministerul Educatiei n-a gustat gluma profesorului de la Vianu: Tezele vor fi reevaluate

Marti, 23 Februarie 2016, ora 17:45

   

Ministerul Educatiei n-a gustat gluma profesorului de la Vianu: Tezele vor fi reevaluate
Ministerul Educatiei a finalizat ancheta care il viza pe profesorul de matematica Severius Moldoveanu de la Colegiul National "Tudor Vianu", acuzat ca a umilit un elev, punandu-l sa se tarasca in genunchi, pentru a-i mari nota la teza cu un punct.

Corpul de control al Ministerului Educatiei a ajuns la concluzia ca profesorul a facut, intr-adevar, o gluma in clasa, insa poanta a fost inteleasa gresit, iar unul dintre elevi chiar s-a asezat in genunchi si a mers asa pana la catedra.

"Concluziile cercetarilor (...) arata ca incidentul reclamat este rezultatul intelegerii eronate a unei glume facute de cadrul didactic in cauza. Astfel, pe fondul unei atmosfere relaxate la clasa, profesorul a glumit cu elevii sai, starnind o reactie imprevizibila, care nu a putut fi controlata", potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei.

Rasturnare de situatie in cazul profesorului de la Vianu. Elevii ii iau apararea: A fost o gluma

Teze reevaluate

In acelasi timp, pentru a stabili daca adolescentul respectiv a primit sau nu un punct in plus la teza, Ministerul Educatiei a stabilit ca lucrarile sa fie reevaluate.

"Pentru eliminarea/confirmarea suspiciunilor de evaluare subiectiva a elevilor, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) va constitui o comisie avand ca obiectiv reevaluarea tezelor de matematica la clasele a X-a A si a X-a C, pentru anul scolar 2015/2016", se mentioneaza in documentul citat.

De asemenea, dascalul va fi cercetat disciplinar de catre conducerea liceului de informatica.

"La randul sau, in baza competentelor ce ii revin (...), conducerea Colegiului National de Informatica 'Tudor Vianu' din Bucuresti va initia cercetarea disciplinara a profesorului. Totodata, ii va pune in vedere adaptarea comportamentului si a dialogului pentru mentinerea unei relatii deschise cu elevii, dar ferme, care sa nu lase loc la interpretari si/sau derapaje comportamentale si/sau emotionale", arata reprezentantii ministerului.

Acestia adauga ca "ancheta a vizat discutii cu profesorul in cauza, directorul institutiei de invatamant, elevi, parinti si profesori, precum si cu consilierul scolar al unitatii de invatamant".

De asemenea, Corpul de control al Ministerului Educatiei a recomandat ISMB "monitorizarea activitatii profesorului de matematica, pana la finalizarea semestrului in curs, si realizarea de rapoarte lunare privind modul de relationare a acestuia cu elevii".

"Mentionam ca, in discutiile cu membrii Corpului de Control, atat elevii, cat si cadrele didactice au subliniat eforturile profesorului si rezultatele obtinte de acesta, de-a lungul carierei sale, in pregatirea elevilor sai", subliniaza reprezentantii institutiei.

Rezultatele anchetei Ministerului Educatiei vin la doar o zi dupa ce ISMB a prezentat concluziile propriului raport, din care a reiesit ca "incidentul petrecut la clasa a fost o gluma a profesorului, inteleasa ca atare de elevi, care nu s-au simtit umiliti. Parintii elevului participant la incident nu au depus o reclamatie referitoare la acest incident", potrivit unui comunicat al Inspectoratului.

Concluziile anchetei de la Liceul Tudor Vianu: Ce se va intampla cu profesorul acuzat ca isi umileste elevii

Totusi, verificarile au scos la iveala ca dascalul "nu a respectat" graficul sustinerii lucrarilor semestriale, aprobat de conducerea colegiului national.

D.T.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3856 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

bravos, ministeru

deci nu fabricile de diplome spirache, biostera sau ascraiova trebe verificate, nu doctoratele in securitate ale semianalfabetilor, ci tezelor unora din cei mai eminenti elevi, sa nu cumva sa se fi gresit cu un punct la notare.
camasa-n revolutia voastra, turnatori de ***.

 

Vianu ...liceu de elita ...Oare ? ...IT ...elevi dusi cu pluta

Renuntati la titulatura de Colegiu National de Informatica
...si putem tolera cei 20 de ani in care la informatica ati spalat creiere

Cariera tehnica ...top-ue-vest
...elevi dusi cu pluta ...NU sar puntea magarului
... ...java, php, asp, grafica 3d, dispMobile ...zero barat

IT ...Generatia Siveco ...toba la matematica ...:)
...cele mai mici salarii UE
... ...refuzati cariera tehnica top-ue-vest

Programare ...cariera top-ue-vest ...:)
...activitatile extraScolare fac diferenta
... ...cautati alte surse de informare
... ...exclus profesor informatica
... ... ...poate un ing.IT
... ... ... ...exclus png. Siveco ...vezi soft educational ...kko

...

 

bine, bine, dar ce pateste kkadru' ala didakktikk...cel cu batikk...

...a fakkut skkandal din nimikk si a calomniat un apreciat Profesor avand tupeul sa afiseze pe feisbuc urmatoarele randuri:
===========
“Marcel Bartic
February 4 at 10:43am ·
“Intr-unul din cele mai prestigioase licee din București, genul cu cifre mari de olimpici, rezultate excepționale, tradiție de zeci de ani, un ilustru domn profesor de matematică, o mică somitate de-a lungul și de-a latul Damboviței, genul care lucrează cu doi olimpici și-i pică pe restul că sunt proști, iși permite, mai zilele trecute, un mic gest de aroganță cu elevii unei clase de-a zecea, c-așa vor mușchii lui de Dumnezeu pe pămant ce e el.
Cu ocazia discutării tezei pe semestrul I, evident cu note catastrofale pentru cei mai mulți dintre copii, domn' profesor adresează tacticos un apel celor "doresc să-și mărească nota cu un punct, să se tarască in genunchi pană la el la catedră". Da, ați citit bine, SĂ SE TÂRASCĂ IN GENUNCHI pană la el la catedră.
In liniștea care s-a lăsat după cugetarea magistrului, unul dintre copii, ingrozit efectiv de perspectiva de a-și pierde locul la acest liceu pentru care ai lui au făcut sacrificii foarte mari, S-A TÂRÂT IN GENUNCHI cațiva metri pentru a-i demonstra subspeciei de om că și-ar dori acest punct.
Domn' profesor este, spune lumea in targ, indestructibil. Studii, doctorate, relații prin Minister, olimpici, cunoașteți genul. Nu e la prima poveste de felul ăsta. Copiii, o parte din ei, nu au avut curaj decat să le spună părinților. Aceștia sunt, la randul lor, descurajați de sistemul care il protejează, ca un zid nevăzut, pe mizeria de om care indrăznește să-și spună profesor. La această oră, sunt șanse mari să scape nepedepsit pentru simplul fapt că nimeni nu vrea să-l denunțe.
Cu voia dumneavoastră, aș avea cateva păreri legate de acest caz:
Pentru că imi doresc și presupun că aceste randuri vor ajunge și la clasa cu pricina, aș transmite mai intai, un mesaj elevului care a trebuit să indure așa ceva.
Copile, pentru ce ți s-a intamplat, nu ai absolut nici o vină. Individul care ți-a făcut acest rău, această agresiune, pentru că așa se cheamă in Codul Penal, trebuie să răspundă pentru ce-a făcut....
=====
individul asta kkalomniator nu a comis o fapta buna de trimis impricinatul la cremenal in pridvor?
specimenul asta nu este responsabel pentru calomniile adusa ca doar Legea se aplica si lui si madamei particolera sefa lui?
"LEGE nr. 128 din 12 iulie 1997 Statutul
personalului didactic
Art. 1
Prevederile prezentului statut se aplica personalului didactic de predare, didactic auxiliar si de conducere din intregul sistem de invatamant de stat si particular,...
Art. 100
Cadrele didactice au obligatia morala sa-si acorde respect reciproc si sprijin in
indeplinirea obligatiilor profesionale...."

 

O singura reclamatie a mobilizat ISB si MEN, ciddat!!!!

Am inteles ca cel mai grav fapt care i se imputa dascalului este nerespectarea graficului de desfasurare a tezelor. Poate se gandeste onorat ministerul ca perioada tezelor este foarte prost asezata pe parcursul anului scolar. Tezele ar trebui sa evalueze ce a invatat elevul pe parcursul unui semestru si prin urmare ea ar trebui sa fie undeva prin saptamana 15-16 de scoala si nu 10-12 cum a stabilit ministerul (semestrul are 18 saptamani). Poate ar trebui ministrul sa se sanctioneze pentru aceasta. Mi se pare un abuz faptul ca o comisie de functionari (care n-au nicio treaba cu educatia) verifica un profesor cu rezultate deosebite, notele la teze se pot contesta de fiecare elev sau parinte (fapt prevazut in ROFUIP). A depus cineva contestatie?

 

Papagali ...sustinatori vianu ...votati cu oftica ...amuzant

...daca aveti argumente IT sa le auzim
Industria IT are sefii pe care ii merita
...v sefii companiilor americane
Generatia Siveco ...la cata carte stie
...slugi ghita softistul si vacuta siveco de la parnaie
...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor