Profesorii merg la ore in ziua deschiderii anului scolar

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 17:10
2231 citiri
Profesorii merg la ore in ziua deschiderii anului scolar
Foto: realitatea.net

Liderii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant "Spiru Haret" si al Federatiei Educatiei Nationale au hotarat declansarea actiunilor de protest, dar fara blocarea anului de invatamant, a afirmat, vineri, presedintele FSLI "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu.

Consiliile nationale ale FSLI si FEN, reunite vineri intr-o sedinta extraordinara, au decis constituirea Aliantei Sindicatelor din Invatamant, pentru a lupta in comun in vederea obtinerii drepturilor sindicale pe care le-au pierdut in ultimul an.

"In ultimul an, am pierdut tot ce am negociat si am obtinut in 20 de ani de activitate sindicala. Am ajuns la salarii de 300 - 400 de lei, la incalcarea drepturilor inscrise in CCM, la lipsa de personal prin parasirea sistemului de catre cadrele didactice pentru salarii mai bune", a precizat Gheorghe Isvoranu.

La randul sau, presedintele FEN, Constantin Ciosu, a atras atentia guvernantilor ca personalul din invatamant s-a unit pentru a lupta impreuna si va demonstra, prin actiunile sale, ca este o forta.

Totodata, sindicalistii cer depolitizarea de urgenta a sistemului de invatamant.

"Nu mai vrem oameni politici in invatamant, nu mai vrem numiri pe criterii politice", a precizat Marius Nistor, prim vicepresedinte al Federatiei "Spiru Haret".

Sindicalistii si-au stabilit un calendar de actiuni.

Astfel, pe 29 septembrie, vor participa la euromitingul de la Bruxelles, in perioada 28 - 29 septembrie vor organiza o masa rotunda la Bucuresti pe problemele invatamantului romanesc, la care vor participa si reprezentanti ai Internationalei Educatiei.

Pe 5 octombrie, cu prilejul Zilei Mondiale a Educatiei, sindicatele din cele doua federatii vor organiza un miting in fata la Cotroceni.

Alianta Federatiilor din Invatamant, nou constituita, a transmis un apel tuturor cadrelor didactice cu ocazia inceperii noului an scolar 2010 - 2011 prin care le solicita sa nu dea atentie politicienilor care vor participa la festivitatile de deschidere, chiar daca acestia sunt parinti.

Totodata, membrii Aliantei au anuntat ca aceasta ramane deschisa pentru toate organizatiile sindicale din invatamant care le impartasesc principiile. De asemenea, si-a anuntat solidaritatea si participarea efectiva la toate actiunile de protest organizate de confederatiile sindicale.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#profesori deschidere an scolar, #invatamant calendar actiuni , #profesori