Protest in educatie: "Vrem salarii mari, sa dam tarii cat mai multi someri!"

Duminica, 22 Mai 2016, ora 07:38
15383 citiri
Protest in educatie: "Vrem salarii mari, sa dam tarii cat mai multi someri!"

Cred ca fiica mea de 11 ani ar trebui sa faca in fiecare zi, pentru a deveni un adult competent, sanatos si liber, doua ore de sport (joaca in aer liber), o ora de programare (poate sa alterneze in timpul saptamanii cu o alta disciplina tehnologica sau sa deprinda o meserie), o ora de matematica (alternativ cu alte stiinte - fizica, biologie, chimie etc.), doua ore de limbi straine (care sa alterneze cu istorie sau geografie), doua ore de lectura in limba romana (carti interesante, nu cele plictisitoare din programa).

In total sunt opt ore, in care am inclus si miscarea in aer liber. Ar incepe la ora opt, iar la ora patru ar termina si ar putea sa mearga la un spectacol, la un film, ar putea sa se uite la un documentar la televizor, sa ia cina, sa vorbeasca cu prietenii, cu familia.

Dar nu acesta e programul ei scolar. Nu e programul niciunui elev din Romania. Elevii din Romania cara impreuna cu parintii lor toata coruptia si incompetenta din sistemul de educatie. Duc in spate inspectori de sector, de municipiu, de judet, directori din minister si tot felul de functionari inutili care ajung pana la ministrul Adrian Curaj, in opinia mea, unul dintre cei mai corupti ministri ai actualului Cabinet, alaturi de Petre Toba, de la Interne.

Adrian Curaj imi pare a avea o singura misiune, aceea de a-i scapa pe plagiatori, in rest fuge de orice responsabilitate.

Sindicatele din Educatie s-au suparat ca ordonanta de guvern care ajusteaza grila unica de salarizare le-a lasat pe dinafara. Dar de ce ar ajunge banii platitorului de taxe intr-un sistem care nu face decat sa distruga viitorul copiilor?

E normal sa termini liceul cu BAC-ul luat sau fara BAC si sa nu stii nimic? E normal sa termini o facultate in Romania si sa nu stapanesti profesia respectiva, sa nu poti fi angajat nici macar pe post de intern intr-o companie?

E normal sa faci o scoala profesionala si sa o termini fara cea mai mica idee despre profesia respectiva, avand nevoie de calificare la locul de munca? De ce sa dam bani pentru un sistem muribund, un fel de cancer ca la TVR, intins la nivel de natiune, cum arata astazi sistemmul de educatie publica din Romania?

De ce copiii sunt obligati sa suporte ore inutile, sa fie incarcati cu zeci de materii, de ce trebuie sa faca meditatii dupa orele de scoala cu aceiasi profesori pe care ii au la clasa? Daca asta nu e spaga si coruptie, atunci ce e?

Ce fel de sistem public e acela in care rechizitele sunt platite de parinti, caietele speciale, fondul clasei, materialele didactice, totul e suportat din cotizatii private? Prea multi de ce.

In opinia mea, daca nu va fi reformata, educatia publica se va prabusi. Scoala de calitate nu se va mai putea face decat in sistem privat sau in strainatate, iar sistemul public va ramane unul falimentar si subfinantat.

Salariile din invatamant nu au cum sa mai creasca atata vreme cat scoala ramane ostatica birocratilor din Educatie. Performanta inseamna absolventi care si-au gasit un loc de munca datorita ajutorului primit pe bancile liceului, facultatii sau scolii profesionale.

De ce sa sustina platitorul de taxe un sistem de educatie care a dus somajul in randul tinerilor la 24%, cu doua procente peste media europeana?

Un sfert din absolventii scolilor din Romania nu sunt in stare sa-si gaseasca un loc de munca. Asta da eficienta!

Cand ies in strada, sindicalistii din Educatie sa care cu ei si o pancarta pe care sa treaca rezultatul muncii lor si al sistemului corupt pe care-l sustin. "Vrem salarii mari ca sa dam tarii cat mai multi someri. Aleluia!"

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#proteste salarii profesori , #profesori