Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vîlceanu admite senin că școlile private au fost excluse de la restricții "ca să nu apară nemulțumiri". Modificarea, făcută cu iz ilegal

Duminica, 24 Octombrie 2021, ora 23:53
7300 citiri
Vîlceanu admite senin că școlile private au fost excluse de la restricții "ca să nu apară nemulțumiri". Modificarea, făcută cu iz ilegal
Dan Vîlceanu nu vede o problemă în modificarea unei hotărâri de guvern după adoptare FOTO Hepta

Ministrul Finanțelor Dan Vîlceanu a declarat în seara zilei de duminică, 24 octombrie, că școlile private n-au fost incluse în hotărârea de guvern privitoare la restricțiile aplicate de luni la presiuni venite "din afară".

“La acel articol 3, îmi aduc aminte că la un moment dat a fost o discuție cu ministrul de Externe, pentru că sunt câteva școli străine din București și acolo trebuia să țină puțin legătura încât să nu apară nemulțumiri. E vorba de acest articol”. “A ieșit limpede din Guvern, numai că a existat o greșeală”, a afirmat, la Digi 24, ministrul Finanțelor.

Potrivit Edupedu.ro, articolul care prevedea închiderea școlilor private de luni ar fi fost eliminat din Hotărârea de Guvern la nivelul Secretariatului General al Guvernului, înainte de trimiterea actului normativ la Monitorul Oficial.

Vîlceanu a precizat: “Trebuia să știm exact ce se întâmplă și să prevenim anumite nemulțumiri, atâta tot. A fost această scăpare cu școlile private care se va remedia mâine. Mâine cu siguranță se va publica imediat în Monitorul Oficial”.

“A fost o eroare pur și simplu. Am participat la ședință. La acel articol 3, îmi aduc aminte că la un moment dat a fost o discuție cu ministrul de externe, pentru că sunt câteva școli străine din București și acolo trebuia să țină puțin legătura încât să nu apăra nemulțumiri. E vorba de acest articol. A ieșit limpede din guvern, numai că a existat o greșeală”, a declarat ministrul Finanțelor.

Fostul ministru al Justiției Raluca Prună se arată revoltată de modificarea unei hotărâri de guvern ulterior aprobării în ședință și înainte de trimiterea spre publicare în Monitorul Oficial încalcă flagrant legea.

"Nu am văzut tot, PNL are inca mari surprize. Azi, tipul asta care e noua voce a liberalismului românesc și despre care te și întrebi cum o fi ajuns ministru de finanțe zice așa: modificarea de către Secretariatul General a unei HG după adoptarea de Guvern nu e o problemă, se întâmpla des, relax. Serios? Păi atunci de ce dracu’ mai avem guvern? Și Cod penal? Să adopte băieții de la SG tot ce vor ei și voi plecați acasă, închidem și parchetele", scrie Raluca Prună într-o postare pe Facebook.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat duminică, 24 octombrie, că articolul din decizia CNSU prin care prezenţa fizică în şcolile şi grădiniţele private se suspendă pentru două săptămâni, începând de luni, nu a fost preluat în hotărârea de guvern, dar că acest act normativ ar putea fi completat astfel încât să se evite o discriminare între unităţile de învăţământ private şi cele de stat.

Cîmpeanu susține că Ministerul Educaţiei n-ar putea impune vacanţă unei şcoli private.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cursuri scoli private 25 octombrie, #inchidere scoli, #dan vilceanu, #restrictii COVID , #restrictii covid