Revista Presei: Bac 2011 toamna - Fenomenul Suceava si sinuciderea din Timis

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 07:25
3760 citiri
Revista Presei: Bac 2011 toamna - Fenomenul Suceava si sinuciderea din Timis

Sesiunea de toamna a Bacalaureatului a adus o promovabilitate de sub 20% in toata tara, iar elevii sunt din nou dezamagiti. Rezultatele slabe provoaca uneori tragedii, arata presa centrala de luni, care scrie ca un elev de la Timisoara s-a sinucis dupa ce a picat Bac-ul a doua oara.

Ministerul Educatiei a anuntat ca procentul de promovare a sesiunii de toamna a Bacalaureatului este de 19,52% pentru candidatii care au venit sa sustina examenele, scrie "Evenimentul Zilei".

"Romania Libera" arata insa ca, in judetele Suceava si Mehedinti, procentele sunt peste media tarii, 53%, respectiv 36%.

"Adevarul" prezinta fotografii cu elevul Marius Sava din Timisoara, care a fost gasit mort la doar cateva ore dupa ce a aflat ca a picat si a doua sesiune de Bac.

Evenimentul Zilei: Bacalaureat, sesiunea de toamna - promovabilitate de sub 19,52%

Ministerul Educatiei a anuntat ca procentul de promovare a sesiunii de toamna a Bacalaureatului este de 19,52% pentru candidatii care au venit sa sustina examenele. In schimb, raportat la numarul de elevi inscrisi, doar 16,06% au reusit sa treaca de Bacalaureat in aceasta sesiune.

Niciun elev nu a obtinut o medie de zece. Promovabilitatea la sesiunea a doua, in 2010, inainte de contestatii, era de 32,31%, iar in 2009 a fost de 72,61%, arata Evenimentul Zilei.

Romania Libera: Bac 2011, Fenomenul Suceava

Desi in restul tarii nici macar doi elevi din zece nu si-au luat bacalaureratul nici in a doua sesiune, in Mehedinti si Suceava rezultatele sunt uimitoare (53%, respectiv 36% au promovat). In ciuda entuziasmului de pe plan local, exista si voci care pun la indoiala rezultatele si cer demararea unei anchete.

La sesiunea din iulie, s-a constatat ca in primele trei judete, in care s-au obtinut cele mai mari note, Suceava, Harghita si Constanta, nu au existat aproape deloc camere de supraveghere. Suceava s-a clasat atunci pe locul intai la promovabilitate, cu 65,03%, iar acum s-a plasat pe locul al doilea, cu 36,31%.

Intre timp, in salile de examen au fost montate camere video, iar elevii se pare ca nu au fost "impresionati" de acestea, asa cum s-a declarat prin alte judete, informeaza Romania Libera.

Adevarul: Primele imagini cu elevul care s-a sinucis dupa ce a picat Bac-ul

Prietenii elevului sinucigas sunt socati de decizia colegului lor: "Marius era cel mai bun prieten. Era un elev silitor. Bacalaureatul a fost un blestem pentru el". Marius Sava fusese la o zi de nastere cu cateva ore inainte sa se arunce de pe o cladire.

"Marius era un om zambitor. A fost intodeauna un om cald, care te ajuta indiferent de probleme. Era mereu glumet si ii placea sa fie sufletul petrecerilor. A fost un prieten de nota 10. Nu credeam vreodata ca se va arunca. Bacul era important pentru el. Marius chiar era un tip destept. Nu stiu ce a fost in capul lui de a ales sa moara", spune Adrian, unul dintre cei mai buni prieteni, potrivit Adevarul.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Bacalaureat sesiunea toamna, #examen Bacalaureat toamna 2011, #promovabilitate bacalaureat , #rezultate BAC 2011 toamna
Comentarii