Bac 2012 - ce poti face daca ai picat examenul

Duminica, 08 Iulie 2012, ora 15:10
4903 citiri
Bac 2012 - ce poti face daca ai picat examenul
Foto: Arhiva

Rezultatele de la Bac-ul din acest an sunt dezastruoase: in majoritatea judetelor, rata de promovare este sub 50%, iar in Ilfov putin peste 13% din candidati au obtinut o nota de trecere. Elevii mai au insa o sansa.

Candidatii nemultumiti de nota obtinuta la Bac pot depune contestatie incepand de luni, 9 iulie, intre orele 08:00 si 12:00, iar notele finale vor fi afisate pe 13 iulie.

Daca, dupa solutionarea contestatiilor, media finala de la Bac este tot sub 6, elevii pot sustine examenul din nou, in sesiunea din toamna.

Ca in fiecare an, in perioada august-septembrie, are loc a doua sesiune a examenului de Bacalaureat.

Potrivit MECTS, inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen se face pe 16 - 20 iulie, urmand ca evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A sa fie programata pentru 20-21 august.

Rezultate Bac 2012 - Rate de promovare dezastruoase

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B se va face pe 20-22 august, iar 21 - 22 august sunt zilele rezervate pentru evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C.

Pe 23 - 24 august 2012 are loc evaluarea competentelor digitale - proba D, iar pe 27 august incep probele scrise, cu Limba si literatura romana - proba E (a).

Limba si literatura materna - proba E (b) este programata pentru 28 august, iar pe 29 august se va organiza proba obligatorie a profilului - proba E (b).

Ultimul examen, proba la alegere a profilului si specializarii - proba E (d), este programat pentru 31 august.

Pe 2 septembrie are loc afisarea rezultatelor (pana la orele 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00).

Pe 3-4 septembrie se rezolva contestatiile, iar pe 5 septembrie se afiseaza rezultatele finale.

Bac 2012: Totul despre examen - metodologie, calendar si subiecte

La solicitarea comisiilor de Bacalaureat judetene/a municipiului Bucuresti sau din proprie initiativa, Comisia Nationala de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de sustinere a probelor de evaluare a competentelor digitale sau lingvistice, precizeaza reprezentantii MECTS.

Cat platesc elevii care nu au luat Bac-ul

Oficialii din Ministerul Educatiei au stabilit taxele pe care absolventii de liceu trebuie sa le plateasca pentru a da Bac-ul, daca au sustinut acest examen de cel putin doua ori si nu l-au promovat.

Asadar, candidatii din promotiile anterioare care se vor prezenta la toate probele Bacalaureatului din acest an vor plati 230 de lei.

Absolventii care nu sustin toate probele examenului de Bacalaureat achita suma de 39 de lei pentru proba.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#rezultate bacalaureat 2012 contestatii, #bac 2012 sesiune toamna, #rezultate dezastruoase bac 2012 , #rezultate Bac 2012