Bac 2012 toamna: Ce materii le-au dat batai de cap elevilor

Duminica, 02 Septembrie 2012, ora 21:53

   

Bac 2012 toamna: Ce materii le-au dat batai de cap elevilor
Fizica, chimia si matematica sunt disciplinele la care au fost inregistrate cele mai mici rate de promovare la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an inainte de rezolvarea contestatiilor, potrivit datelor prezentate, duminica, de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Astfel, dintre cei 6.527 candidati care au dat Bacalaureatul la fizica, au promovat aceasta proba 1.404 candidati, reprezentand 21,51% din total. La chimie, dintre cei 3.552 candidati care au sustinut examenul la aceasta disciplina, au promovat 939 si anume 26,44% din total.

In ceea ce priveste matematica, dintre cei 63.466 candidati care au dat examenul la aceasta materie, au luat o nota de trecere 17.671 candidati reprezentand 27,84% din total.

Bac 2012 toamna Promovabilitate de 24,7% la nivel national

La limba si literatura romana promovabilitatea este de 56,55% inainte de solutionarea contestatiilor.La istorie, rata de promovare este de 88,48%, la geografie de 79,03%, la biologie de 39,62%, iar la economie, de 47,65%. Informatica are o rata de promovare de 67,56%, filosofia de 61,54%, psihologia de 72,59%, sociologia de 77,36%, iar logica si argumentarea, de 69,85%.

Promovabilitate maxima a fost inregistrata la limba si literatura croata, la care au fost insa doar trei candidati, si la limba si literatura ucraineana, care a avut 11 candidati. La limba si literatura sarba promovabilitatea este zero, dar examenul la aceasta disciplina a fost sustinut de un singur candidat.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.
Sursa: rNews

Articol citit de 2726 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
razvanus
rank 5
exigenta in saracie...
Cine nu poate sa treaca (cu) bacul poate sa i-a autocarul si sa emigreze spre alte ZARI MAI PRIMITOARE cu tineri care merita aceiasi sansa ca majoritatea tineriilor din tarile aflate in curs de dezvoltare asa cum este si Romania. Tinerilor incercati sa invatati dupa care sa munciti cat mai calitativ pentru a face fata atat in Romania dar si oriunde pe aceasta planeta unde pretentile angajatoriilor (firmelor) nu sunt cu mult mai ridicate fata de ceea ce pot firmele sa ofere. In Romania firmele au pretentii foarte mari dar ofera putin.
LORENZON
rank 1
copii, ori învățați f bine, ori, dacă nu
pregătiți-vă ciolanele pentru munca fizică. Romania nu are nevoie de milioane de diplome, care să blocheze, cu incompetența lor munca privaților.
bogdan4153
rank 2
Bac 2012 toamna: Ce materii le-au dat batai de cap elevilor?
Pai, le-au dat batai de cap taman materiile alea la care trebuia invatat!

'Le-n rasa-n ... de profi nemernici, ca nu mai poti lua un BAC cinstit, p-o damigeana de tzuica sau p-un putinei de branza, platite tot de bietii parinti!

Ce atatea farafastacuri despre un ... "Eminescovici" bulgarul", ce ... atatea tampenii despletite despre te miri ce domnitor, ce-or mai fi facut si-or mai fi dres, pentru tara in care traiesc incumbentii cazuti la BAC!

Sfanta shpaga sa fi fost!
Si bacaloriatii certati cu alfabetarul de clasa intai elementara, promovau cu 99,99%, Magna Cum Propteaua!

Pai, nu?
Daca tot e ieconomie de piata!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor