Rezultate Bac 2012 Note dezastruoase - pe cine da vina ministrul Educatiei

Duminica, 08 Iulie 2012, ora 11:03
3929 citiri
Rezultate Bac 2012 Note dezastruoase - pe cine da vina ministrul Educatiei

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, comenteaza dezastrul inregistrat si anul acesta la examenul de Bacalaureat, mentionand ca vina principala este a predecesorilor sai, care nu au propus masuri concrete astfel incat notele catastrofale din 2011 sa nu se repete si acum.

"Daca anul trecut, au fost rezultatele asa slabe, care au fost masurile ca rezultatele sa nu se repete? Nicio masura. Din subiecte, vad ca la matematica, subiectele pentru liceele tehnologice au fost mai grele decat cele de la mate-info", a declarat Andronescu la Romania Tv.

Aceasta a subliniat ca Bacalaureatul "nu este un concurs, este o evaluare de etapa".

Rezultate Bac 2012 - Rate de promovare dezastruoase

"Concurs facem la intrarea in facultate. La aceasta etapa de evaluare trebuie sa facem subiecte adecvate. Voi face o analiza la nivelul ministerului si voi cere inspectoratelor sa prezinte un raport la care sa raspunda la intrebarea 'de ce am ajuns aici?' si sa propuna masuri ca anul viitor sa nu mai ajungem aici", a adaugat ministrul Educatiei.

Societatea trebuie sa vada ca scoala nu mai este apreciata si elevii nu mai sunt motivati. Daca dai scolii ceea ce i se cuvine, si ca resurse, si ca respect, si ca pozitie sociala, notele vor fi mai mari. Si anul trecut vorbeam de inadecvarea subiectelor si afirmatia mea ramane valabila si acum. Nu trebuie sa cautam vinovati, ci sa gandim masuri", a mentionat Ecaterina Andronescu, la Realitatea Tv.

"Sunt loviti cei din liceele tehnologice, cei care provin dintr-un mediu social cu multe probleme. Cei care sunt spre sfarsitul listei si provin in general din zonele defavorizate sunt defavorizati si de evaluarea pe care o facem la sfarsitul gimnaziului", a completat sefa de la MECTS.

Aceasta a adaugat ca se dezbat mai multe idei privind modificarea Legii Educatiei si Bacalaureat diferentiat pe tipuri de licee.

Si predecesorul Ecaterinei Andronescu, Liviu Pop, cel care a asigurat 40 de zile interimatul la Ministerul Educatiei, a comentat notele pe care le-au obtinut candidatii la Bacalaureatul din 2012.

"Subiectele au fost finalizate la preluarea mandatului. Problema e ce facem de acum incolo. Exista mai multe abordari: una rapida, sustinere financiara din partea guvernului sau una etapizata, pana in 2017.

Este o chestiune care trebuie transata foarte repede. Nu mi se pare foarte normal sa mai asteptam inca 4 ani de zile de rezultate de acestea. Elevii sunt unii mai mult pregatiti, altii mai putin, profii unii muncesc foarte mult, altii mai putin. E nevoie de identificarea absolut tuturor factori responsabili: parinti, elevi, profesori, guvern", a spus Pop la Antena 3.

Primele rezultatate ale examenului de Bacalaureat din acest an s-au publicat, duminica dimineata, iar notele dezastruoase din 2011 se repeta si in acest an. In Ilfov, spre exemplu, rata de promovare a fost de sub 15%.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#rezultate Bac 2012 note, #rezultate sesiune iulie bacalaureat, #Ecaterina Andronescu bac 2012 , #rezultate Bac 2012