Bacalaureatul, cel mai discutat subiect online

Marti, 16 Iulie 2013, ora 20:43
392 citiri
Bacalaureatul, cel mai discutat subiect online

Cel mai discutat subiect din mass-media online din Romania in perioada 1 iunie - 12 iulie 2013 a fost Bacalaureatul, conform unei analize.

In perioada analizata, s-au scris nu mai putin de 12.260 de articole avand ca subiect principal examenul de bacalaureat din acest an.

Potrivit MediaIQ, ziua de varf a fost 8 iulie 2013, data corespunzatoare afisarii primelor rezultate ale examenului, cand au fost publicate 1.850 de articole online pe aceasta tema, se arata intr-un comunicatul remis Ziare.com.

Bacalaureatul de anul acesta a fost un subiect fierbinte si pe retelele de socializare, inregistrand un numar de 803 mentionari pe paginile de Facebook, conturile de Twitter, bloguri, forumuri si in comentariile articolelor.

In ceea ce priveste temele de discutie generate in jurul Bacalaureatului de anul acesta, cele mai vizibile in mass-media online au fost: subiectele date la BAC (2.674 articole), scandalul de la Liceul Bolintineanu (3.208 articole), greselile gramaticale ale ministrului Remus Pricopie (219 articole) si rata de promovare de la Bacalaureat (1.718 articole).

Comparatia cu anul trecut

Comparand datele obtinute anul acesta cu datele corespunzatoare perioadei similare de anul trecut, in 2013 s-a discutat mai putin pe tema Bacalaureatului - 12.260 de aparitii online fata de 13.569 de aparitii anul trecut.

Cele mai numeroase articole online pe tema Bacalaureatului 2012 au aparut tot pe data de 8 iulie, insa numarul lor a fost mai mic in comparatie cu numarul aparitiilor din 8 iulie 2013: 1.750 (anul trecut) comparativ cu 1.850 (anul acesta).

In ceea ce priveste tonul articolelor analizate, atat in 2012, cat si in 2013, acesta este preponderent negativ. In 2013, insa, articolele negative le depasesc cu cateva procente pe cele similare din 2012.

Rezultate Bacalaureat 2013: Vezi situatia pe judete

Comparatia cu alte subiecte

Examenul de Bacalaureat de anul acesta s-a clasat pe primul loc in topul celor mai discutate subiecte in mass-media online romanesti, depasind ca expunere alte subiecte precum: condamnarea lui Cristian Cioaca (1.183 aparitii), moartea lui Radu Vasile (3.761 aparitii), protestele din Egipt (483 de aparitii) si ziua Statelor Unite ale Americii (1.687 aparitii).

C.P.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Citeste si:
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că la şedinţa de luni, 6 decembrie, a coaliţiei de guvernare, s-a discutat despre pensiile speciale de care aleşii locali ar urma să beneficieze....
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre politicienii care l-au sfătuit pe Florin Cîțu să facă un pas în spate, în negocierile cu cei de la PSD, spunând că, dacă ar fi insistat să rămână premier, ar fi fost...