Cum ne ajuta americanii sa luam Bac-ul

Marti, 16 Iulie 2013, ora 11:02
2038 citiri
Cum ne ajuta americanii sa luam Bac-ul
Foto: Adevarul

Un grup de voluntari din Statele Unite i-a ajutat pe elevii de la mai multe licee din Romania sa ia examenul de bacalaureat. Pe unde au trecut americanii, ratele de promovare aproape ca s-au triplat.

Voluntarii au stat timp de un an alaturi de liceeni, profesori si parinti, pregatindu-i pentru probele pe care le-au avut de sustinut, scrie Adevarul.

Rezultate Bac 2013: Cresc diferentele. Tot mai putin elevi de la sate iau Bac-ul

Initiativa americanilor a pornit de la faptul ca elevii demotivati, care provin din medii defavorizate, nu reusesc de cele mai multe ori sa ia Bac-ul, ratandu-si sansa la educatie. Ei pornesc de la inceput pe un drum gresit in viata.

Profesorul si trainerul Ernie Turner din SUA, cu un renume mondial de mai bine de 30 de ani, alaturi de o echipa de voluntari de la Asociatia ROI, si-a petrecut un an pregatindu-i pentru examen pe elevii de la cinci licee tehnologice din Bucuresti, Iasi, Brasov, Sibiu si Campulung Muscel.

Proiectul "Zburd-Educatie" i-a ajutat pe liceeni sa abia rezultate mai bune decat s-ar fi asteptat. La institutiile de invatamant din Brasov si Sibiu, rata de promovare aproape s-a triplat fata de anul trecut, la Iasi si Campulung Muscel, cei care au promovat au fost in numar aproape dublu, iar in Capitala, Liceul de Mecanica Fina a inregistrat o crestere de la 1,9% in 2012 la 13,7% in 2013.

Rezultate Bacalaureat 2013: De-a rasu' plansu' - s-au inscris doi elevi, nu s-a prezentat niciunul

"Am pornit de la intrebarile cum putem invata impreuna si cum putem crea un entuziasm pentru invatare in scoli si am cautat sa combatem negativitatea, apatia. Este extraordinar ceea ce pot obtine oamenii cand au curajul sa viseze, cand planifica si actioneaza", a spus Ernie Turner.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#americani Bac 2013, #americani licee Romania, #americani rata promovare Bac, #rata promovare Bac 2013 , #rezultate Bacalaureat 2013